Positief Leiderschap: het wondermiddel voor succes?

positief-leiderschap-wondermiddel

Vorige week had ik een gesprek met een zeer stevige, soepele, van zichzelf overtuigde manager van halverwege de 40. Zakelijk gezien ging het niet goed met hem. Uiteindelijk werd het een uitermate boeiend gesprek, met name door de inzichten die op tafel kwamen.

Een van die inzichten was onder meer hoezeer hij sturing van zijn leidinggevende verwacht, maar vervolgens in geen enkel opzicht sturing biedt aan zijn medewerkers. Het viel mij op hoe negatief hij sprak over de gebrekkige kwaliteiten en het onvermogen van zijn medewerkers om de resultaten te behalen waarvoor hij als manager verantwoordelijk is. “Ze moeten gewoon hun werk doen, ik heb geen zin en geen tijd om me bezig te houden met geneuzel.”

Inzicht rond de negatieve focus en zijn eigen gebrekkige rol leidde tot een plan met als doel om meer verbinding te maken met zijn medewerkers. Zo gaat hij bijvoorbeeld met zijn team delen waarvoor hij nou eigenlijk verantwoordelijk is en hoezeer hij eigenlijk afhankelijk is van hun kwaliteiten en inzet. Hij gaat zich verdiepen in de kwaliteiten die nodig zijn om het werk te doen. Voor het eerst in de negen jaar dat hij als hun manager werkzaam is, gaat hij in gesprek met zijn medewerkers.

Deze week sprak ik met een heel ander persoon. Een zeer succesvol zakenman, (mede-)eigenaar van tientallen bedrijven. Een keurige ondernemer van eind 40, grijze broek, wit overhemd, scheiding in het haar, rustig opgewekt en welbespraakt. Het was een uitermate prettig en open gesprek over succesvolle bedrijven, bedrijven die zijn omgevallen en over zaken waar hij nu tegenaan loopt. Wat mij in het gesprek het meeste opviel was zijn bescheidenheid en zijn positieve en lovende woorden over al die mensen met wie hij werkt en heeft gewerkt. In zijn beschrijving van de bedrijven en de resultaten die geboekt worden, liet hij steeds weer weten hoe anderen daaraan bijdragen. Wat een verschil zat er tussen deze man en de manager waar ik vorige week mee sprak!

Zou het zo kunnen zijn dat de positieve houding ten opzichte van mensen bijdraagt aan het succes van de zakenman? Op eenzelfde manier als dat de negatieve houding van de manager bijdraagt aan de problemen die hij ondervindt? Zou positief leiderschap het wondermiddel voor succes kunnen zijn? 

Hoe belangrijk vindt u het dat een leider positief is? Hoe zorgt u ervoor dat u juist deze positieve leiders aantrekt tot uw organisatie? Download hier een voorbeeld van ons leiderschapsrapport.

Recent Articles

We schaffen het beoordelen af! En dan?

De laatste tijd lees en luister ik veel naar en praat ik veel over ‘beoordelen’. Omdat we in de...

Het HRorganizer Leiderschapsmodel

Er is veel onderzoek gedaan naar effectief leiderschap. En er zijn talloze theorieën en modellen...

Individuele beoordelingen en Het Nieuwe beoordelen

Buiten de HR professionals, associëren weinig mensen functioneringsgesprekken of 360 graden...