Job Matching; jouw HR instrument voor doorstroom

De uit- en doorstroom van medewerkers is altijd een gevoelig onderwerp. Een volgende stap in een loopbaan betekent het opgeven van het bekende en het onzekere van een nieuwe omgeving. Ook voor medewerkers die zijn uitgekeken op hun huidige functie, moeten de drempel van het onbekende nemen. Loopbaanadviezen zijn vaak breed geformuleerd. Welke job past nu echt het beste?

Interne mobiliteit is een win-win situatie voor medewerker en organisatie. Maar dan moeten wel juiste keuzes gemaakt worden. En liefst zo concreet mogelijk. HRorganizer heeft daarvoor een speciaal product ontwikkeld: Job Matching. Job Matching helpt jou en jouw medewerker bij een betere keuze voor de volgende stap. En de organisatie krijgt een efficiëntere en meer doelgerichte uit- en doorstroom van medewerkers.

 • Geef je medewerker inzicht in de best passende (interne en/of externe) functies o.b.v. talenten, valkuilen en ontwikkelpunten
 • Krijg antwoord op ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’
 • Gevalideerde capaciteiten- en persoonlijkheidstests

Wat is Job Matching?

Job Matching is een HR instrument in de vorm van een programma. Hiermee bepaal je welke concrete functies het beste bij je medewerker passen. Je verbetert zowel de kwaliteit van de loopbaan beslissing als de doorstroom van je medewerkers. Je werkt daarmee dus aan de interne mobiliteit van je organisatie.  

 • Inzicht in de best passende functies o.b.v. talenten, valkuilen en ontwikkelpunten
 • Kies de gewenste functies uit onze functiebibliotheek met 4.733 functies (incl. competenties) 
 • Automatisch gegenereerd Job Matching programma met valide capaciteiten- en persoonlijkheidstests
 • Concrete ontwikkeltips voor de competenties met ontwikkelpotentieel voor de best passende functies.

Met een Job Matching programma maak je ontwikkeling concreet.

best passende werk

Job Matching voor interne mobiliteit

Concretiseer ontwikkeling

Een Job Matching programma geeft je medewerker niet alleen inzicht in ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’, maar ook welke functies het beste passen. Met concrete ontwikkeltips geef je handen en voeten aan ontwikkeling. 

Gemotiveerd en tevreden

Met een Job Matching programma blijft je medewerker gemotiveerd. Je geeft medewerkers inzicht in concrete ontwikkelingsmogelijkheden en geeft ze stof tot nadenken over hun loopbaan. Het voldoen aan de ontwikkelbehoefte van medewerkers verhoogt daarmee ook de medewerkerstevredenheid. Je medewerker voelt zich betrokken bij het persoonlijke ontwikkelingsproces.

Beperk inwerktijd en -kosten

Een Job Matching programma helpt je bij een efficiënt en doelgericht uit- en doorstroomproces van je medewerkers. Zo bespaar je op de inwerktijd en -kosten, zoals: een systeemtraining.

Bespaar op wervingskosten

Door te werken aan interne mobiliteit, bespaar je op kosten die samenhangen met het vertrek van een medewerker, zoals: wervingskosten. Deze kosten kun je beter investeren in ontwikkelingsmogelijkheden, het verhogen van de tevredenheid en de motivatie van je medewerkers. Tevreden medewerkers zijn vaak ook productievere medewerkers.

Meer autonomie

Uit onderzoek blijkt dat de grootste factor in het krijgen van een burn-out een gebrek aan autonomie is. Met Job Matching bied je medewerkers de kans om expert te worden in een toekomstige functie, binnen of buiten de organisatie. Je medewerker krijgt een grotere mate van autonomie. Een autonome medewerker voelt zich betrokken, gelukkiger en sneller gewaardeerd. Ook is hij baas over eventuele werkstress en zal hij minder snel geneigd zijn om te verzuimen en te ‘jobhoppen’. 

Hoe werkt Job Matching?

Stap 1

Kies de functies

 • Maak je nog geen gebruik van het HRorganizer platform? Kies dan je gewenste functies uit de functiebibliotheek met 4.733 functies (incl. competenties). 
 • Stel het functieniveau in.
functie kiezen
Verzenden programma

Stap 2

Zet je Job Matching programma online uit

 • De slimme software genereert automatisch het ideale programma, bestaande uit gevalideerde capaciteiten- en persoonlijkheidstests.
 • Voer de medewerkersgegevens in.
 • Verstuur eenvoudig een link naar het programma.

Stap 3

Download het Job Matching Rapport

 • Wat drijft jouw medewerker meer, samenwerken of financiële beloning? Is je medewerker competitief of juist vindingrijk?
 • Geef je medewerker inzicht in de best passende functies o.b.v. hun talenten, valkuilen en ontwikkelpunten.
 • Geef je medewerker inzicht in: ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’ met een objectief beeld van competenties, persoonlijkheidskenmerken, werkinteresses en drijfveren.

Bekijk een voorbeeldrapport

job matching rapport
Job matching ontwikkeltips

Stap 4

Ga aan de slag met ontwikkeltips

 • Je kan direct aan de slag met ontwikkeltips voor de competenties met ontwikkelpotentieel voor de best passende functies.
 • Bijvoorbeeld: Is 'Analyseren' niet je sterkste punt? Vraag dan aan collega’s hun oordeel over een vraagstuk.
 • Gebruik de resultaten als input voor bijvoorbeeld een loopbaanadviesgesprek.

Waarom HRorganizer?

Valide en betrouwbaar

De capaciteiten- en persoonlijkheidstests van  AON worden jaarlijks 30 miljoen keer ingezet in 90 landen in 40 talen.

Gratis demo én proefperiode

Geheel vrijblijvend. Vind de juiste HR oplossing voor jouw organisatie dankzij onze uitgebreide demo en een gratis proefperiode.

Persoonlijk en betrokken

Wij nemen de tijd voor je, denken graag met je mee en bieden support als je er zelf niet uitkomt.

Trespa quote ontwikkeling

Welke functies passen bij jouw medewerker? Ontdek het met Job Matching; jouw HR-instrument voor uit- en doorstroom.

✓ De best passende (interne en/of externe) functies
✓ Objectief beeld van talenten, valkuilen, ontwikkelpunten, persoonlijkheidskenmerken, werkinteresses en drijfveren.
Concrete ontwikkeltips voor competenties