Loopbaan Assessment 

Heb je een medewerker die een switch qua loopbaan wil of wellicht moet maken? 

Met een HRorganizer Loopbaan Assessment help je medewerkers om een weloverwogen en objectieve loopbaankeuze te maken. Ook is het een manier om talentvolle medewerkers te behouden en om het potentieel van je medewerkers beter te benutten. 

 • Een objectieve spiegel voor je loopbaan
 • Valide en betrouwbare assessments
 • Theoretisch onderbouwd loopbaanadvies

Wat is een HRorganizer Loopbaan Assessment?

Een Loopbaan Assessment van HRorganizer bestaat uit gevalideerde capaciteitentests en persoonlijkheidsvragenlijsten. Je zet het Loopbaan Assessment eenvoudig online uit.

Direct nadat je medewerker het Loopbaan Assessment heeft afgerond, vind je de resultaten in het Loopbaanadvies Rapport. Dit rapport geeft medewerkers objectieve adviezen, suggesties en antwoorden op veelvoorkomende loopbaanvragen, zoals:

 • Waarom werk ik?
 • Wat doe ik het liefst?
 • Hoe doe ik dat?
 • Waar doe ik dat?
 • Hoe werk ik samen?
 • Waar krijg ik wel of geen energie van?

Het loopbaanadvies is onderbouwd met theorieën, zoals: de loopbaanankers van Schein, RIASOC model van Holland, Cultuur Detector Model van AON en teamrollen van Belbin.

Medewerkers kunnen vervolgens zelfstandig aan de slag met concrete ontwikkeltips uit het Loopbaanadvies Rapport.

 

loopbaan assessment medewerker

Waarom een HRorganizer Loopbaan Assessment?

Met een Loopbaan Assessment bied je medewerkers perspectief, zelfinzicht en nieuwe energie. Je stimuleert medewerkers om na te denken over hun loopbaan en geeft ze inzicht in loopbaanmogelijkheden en voorkeuren. Hiermee verhoog je de medewerkerstevredenheid en de motivatie van je medewerkers. Tevreden medewerkers zijn meestal ook productievere medewerkers.

Help je medewerkers bij loopbaankeuzes

Een loopbaankeuze maken kan soms lastig zijn.  Een Loopbaan Assessment kan je medewerkers de benodigde handvatten bieden richting een mogelijke vervolgstap in de loopbaan in een concreet en helder loopbaanadvies. 

Betrouwbaar en objectief

De capaciteitentests en persoonlijkheidsvragenlijsten van onze testleverancier AON zijn gevalideerd. Hierdoor bied jij een kwalitatief en betrouwbaar loopbaanadvies aan je medewerkers.

Verhoog de interne mobiliteit 

Wil je de interne mobiliteit verhogen of het personeelsverloop beperken? Met de inzet van een Loopbaan Assessment behoud en benut je talent in de organisatie beter. Het kan ook kosten voorkomen die verband houden met vermijdbaar vertrek van goede medewerkers.

Theoretisch onderbouwd

Het loopbaanadvies is onderbouwd met theoretische modellen (zoals: de loopbaanankers van Schein) en aangevuld met onze expertise. Daarmee bied jij een compleet en betrouwbaar loopbaanadvies aan je medewerkers.

In slechts 3 eenvoudige stappen zet jij een online Loopbaan Assessment uit

Een Loopbaan Assessment van HRorganizer kun je eenvoudig en snel online uitzetten. Het ideale assessment programma wordt automatisch gegenereerd op basis van het gewenste niveau. Het Loopbaan Assessment bestaat uit gevalideerde capaciteitentests en persoonlijkheidsvragenlijsten.

Stap 1

Zet het Loopbaan Assessment online uit

Verstuur je Loopbaan Assessment binnen 2 minuten. Het is eenvoudig. Kies het gewenste EQF-level. Vervolgens wordt het ideale assessment programma automatisch gegenereerd. Je hoeft alleen nog je medewerker uit te nodigen.

niveaubepaling
Voorbeeld loopbaanadvies rapport

Stap 2 

Download het Loopbaanadvies Rapport

Je kunt het Loopbaanadvies Rapport direct downloaden. Het geeft je medewerkers adviezen, suggesties, ontwikkelpunten en antwoorden op loopbaanvragen, onderbouwd met theorieën. Daarnaast geeft het rapport inzicht in mogelijkheden en voorkeuren. Met het loopbaanadvies kunnen medewerkers hun eigen situatie evalueren.

Bekijk een Loopbaanadvies Rapport (voorbeeld)

Stap 3

Stel een ontwikkelplan op

De volgende stap is om concrete actiepunten vast te stellen. Medewerkers kunnen hier zelf mee aan de slag, maar je kunt ze hier ook bij helpen.

medewerker achter laptop

Wat kost een HRorganizer Loopbaan Assessment?

Om gebruik te maken van de kwaliteitsassessments van HRorganizer, betaal je licentiekosten en gebruikskosten. De kosten zijn inclusief:

✓ Persoonlijke helpdeskondersteuning

✓ Een eigen systeemomgeving op maat

✓ Gratis demo en trial

✓ Uitgebreide rapportagemogelijkheden

✓ Al je data en instellingen bewaard op één centrale plek.

✓ Toegang tot het volledige HRorganizer.com platform.

✓ Managementrapportages

Loopbaan Assessments kosten niet alleen maar geld, ze leveren ook iets op. Een Loopbaan Assessment kan bijdragen aan:

 • Het behouden van talentvolle medewerkers in je organisatie en het laten doorstromen van talent in je organisatie. Hierdoor bespaar je o.a. op aanwervingskosten en exit-kosten.
 • Door medewerkers eigenaar te maken van hun eigen persoonlijke ontwikkelingsproces, verhoog je de betrokkenheid, tevredenheid en motivatie. Bovendien zijn tevreden en gelukkige medewerkers vaak ook productievere medewerkers. 

Benieuwd naar de kosten van een HRorganizer Loopbaan Assessment?
Vraag het prijsoverzicht aan. Het is gratis & geheel vrijblijvend.

Waarom HRorganizer?

Valide en betrouwbaar

De capaciteitentests en vragenlijsten van onze testleverancier AON worden jaarlijks 30 miljoen keer ingezet in 90 landen in 40 talen.

Gratis demo én trial

Het is geheel vrijblijvend. Vind de juiste HR-oplossing voor jouw organisatie dankzij onze uitgebreide demonstratie en een proefperiode.

Persoonlijk en betrokken

Wij nemen de tijd voor je, denken graag met je mee en bieden support als je er zelf niet uitkomt.

Trespa klantquote

Aan de slag met Loopbaan Assessment?

 
✓ Een weloverwogen en objectieve loopbaankeuze dankzij gevalideerde assessments en theoretische onderbouwing.
✓ Bied medewerkers perspectief en zelfinzicht.
✓ Geef medewerkers adviezen, suggesties, concrete ontwikkelpunten, antwoorden op loopbaanvragen en loopbaanmogelijkheden.
✓ Werk aan interne mobiliteit. Behoud talentvolle medewerkers en benut de talenten van medewerkers beter.