F.A.Q.

Alles over assessments

Hoe wordt een online assessment samengesteld?

Online assessments bestaan uit een combinatie van verschillende tests en/of interactieve vragenlijsten die moeten worden ingevuld door een kandidaat. De combinatie van de tests en vragenlijsten wordt bepaald door de rollen en competenties die nodig zijn voor de functie waarop wordt gesolliciteerd.

Welke soorten tests zijn er?

Er zijn verschillende tests die je als volgt kan onderverdelen:
Capaciteitentests - om vaardigheden te bepalen zoals leersnelheid, logisch redeneren of samenhang zien
Persoonlijkheidsmetingen - om eigenschappen te bepalen zoals bereidheid tot samenwerken, ambitie of sensitiviteit
Drijfverenmeting - om te achterhalen waar iemands intrinsieke motivatie vandaan komt
Kennistests - om specifieke vakkennis te bepalen zoals een taaltest of werktuigkundig redeneren

Wat heb je als kandidaat nodig bij het maken van een online assessment?

Naast een computer met internetverbinding en een browser heb je niets anders nodig. Bij sommige onderdelen is het nuttig om een rekenmachine of pen en papier bij de hand te hebben. Dit wordt dan in de introductie duidelijk aangegeven.

Kan een kandidaat oefenen voor een online assessment?

Nee, het is helaas niet mogelijk om een oefenassessment te doen. Via deze pagina kunnen kandidaten zich voorbereiden voor een online assessment middels video's en informatiedocumenten.

Hoe lang duurt een online assessment?

Er is geen standaard antwoord op deze vraag, omdat dit afhankelijk is van het aantal onderdelen in het Online Assessment. In de meeste gevallen bestaat een assessment uit ongeveer 5 onderdelen en duurt een onderdeel gemiddeld 15 minuten. In de uitnodiging die je ontvangt, wordt aangegeven hoeveel tijd je dient te reserveren om het gehele assessment te kunnen doen.

Kan een kandidaat tussendoor een pauze nemen?

Wanneer een kandidaat eenmaal begonnen is met een onderdeel kan hij deze niet tussentijds afbreken. Meestal duurt een onderdeel niet langer dan 15 minuten.

Meestal bevat een assessment meerdere onderdelen. Tussen de verschillende onderdelen kunnen kandidaten pauzeren of het assessment op een andere dag afronden. Let wel op de deadline, degene die het assessment heeft aangeboden wil graag vóór de deadline de assessment gegevens hebben!

Wat gebeurt er met de data van de kandidaat?

Het belangrijkste is dat de gegevens van de kandidaat blijven. Een bedrijf waar gesolliciteerd wordt mag nooit - zonder uitdrukkelijke toestemming - gegevens voor andere redenen dan de sollicitatieprocedure gebruiken. Het bedrijf is zelf verantwoordelijk voor de desbetreffende data. Je kunt altijd het bedrijf in kwestie vragen gegevens te laten verwijderen.

Alles over technologie

Maakt jullie testmodule de testpsycholoog overbodig?

Het samenstellen van een online testprogramma bij een specifieke functie of vraag gebeurt automatisch. Ook de vertaling van test- en vragenlijst scores naar scores op competentieprofielen is geautomatiseerd. Top-experts uit Nederland en Duitsland hebben aan deze ontwikkeling hun bijdrage geleverd en dit expertsysteem wordt voortdurend verder geoptimaliseerd.

Wat is jullie ervaring met capaciteiten tests in een ongecontroleerde omgeving?

Statistische gegevens laten zien dat de mensen thuis gemiddeld lager scoren. De kans dat mensen thuis gestoord worden of de test niet voldoende serieus nemen, lijkt dus groter dan dat mensen frauderen. Daarnaast, de testsystematiek staat het toe dat je een test nogmaals afneemt zonder nadelig effect en zonder extra kosten. Het is dus denkbaar dat u een kandidaat in een gecontroleerde omgeving nogmaals een test laat afnemen. Erg belangrijk is te benadrukken dat kandidaten ervoor moeten zorgen dat ze niet gestoord worden tijdens het maken van hun assessment en dat ze een moment kiezen waarop ze voldoende fit en uitgerust zijn om zo goed mogelijk te kunnen presteren.

Is het nodig om iets bij ons te installeren om het HRorganizer systeem te kunnen gebruiken?

Nee, dat is niet nodig. HRorganizer.com is een 100% webgebaseerde service. Een internetverbinding volstaat.

Hoe gebruik je flash in Safari

en-safari-2

Klik op 'Adobe' en vervolgens op 'Use every time'.

Hoe gebruik je flash in chrome

nl-chrome-2

Klik op 'Adobe' en vervolgens op 'toestaan'.

Alles over het systeem

Onze organisatie heeft een eigen competentietaal. Kan die taal in jullie systeem gebruikt worden?

Ja, dat kan. HRorganizer.com omvat een verzameling aan competenties waaraan de processen en instrumenten gekoppeld zitten. De termen in dit woordenboek worden gebruikt om de eigen competentietaal na te bootsen. U ziet vervolgens uw 'eigen' competentietaal.

Bevat het systeem standaard, algemene functie omschrijvingen?

Nee. Algemene functie omschrijvingen dekken zelden de juiste lading. Elke organisatie kan de eigen omschrijvingen eenvoudig (laten) invoeren of hele nieuwe omschrijvingen samenstellen.

Wat kan ik verwachten van support?

HRorganizer.com is een uiterst gebruikersvriendelijk systeem en kan intuïtief worden gebruikt. Voor extra ondersteuning kun je de instructievideo's en documenten bekijken. Deze zijn toegankelijk via het systeem. Bovendien kun je overdag contact opnemen met onze helpdesk 0317 46 04 65 of een e-mail sturen naar helpdesk@hrorganizer.com.

Kom je er niet uit?

Mail ons

Mail één van onze medewerkers info@HRorganizer.com

 

Chat ons

Gebruik de live chat (linksonder) om in contact te komen met één van onze medewerkers.

Bel ons

Bel één van onze productspecialisten.

0317 465 460