Waarom en hoe stimuleer je de ontwikkeling van medewerkers?

Medewerkersontwikkeling is voor jou niet altijd een dankbare taak. Veel medewerkers zien niet het grote belang. En de directie ook niet altijd. Daarom zetten we nog even de hoofdpunten voor jou op een rij.

Inhoud:

 

Waarom is ontwikkeling van medewerkers belangrijk?

Medewerkers die hun competenties ontwikkelen zijn gemotiveerder, productiever en presteren beter. Daarnaast zullen ze de organisatie minder snel verlaten. Deze ontwikkeling komt alleen niet vanzelf.

Bied medewerkers gericht handvatten aan om hun ontwikkeling te meten en verbeteren. Een standaard opleidingstraject werkt niet altijd. Hoe pak je ontwikkeling van medewerkers dan aan? Dit kan bijvoorbeeld met 360 graden feedback.

 

Ontwikkeling stimuleren met 360 graden feedback

360 graden feedback geeft medewerkers een duidelijk beeld van performance, competenties en eigen ontwikkeling. Zo kan hij of zij zien waar het groeipotentieel ligt. 360 graden feedback is een goed startpunt voor medewerkers ontwikkeling.

360 graden feedback geeft feedback vanuit mensen om je heen. Dit geeft richting aan je werknemer waar ontwikkelpunten liggen. Dit is het ontwikkelpotentieel.

Nu je een beeld hebt waar de ontwikkelpunten liggen. Kun je ervoor kiezen personeel op te leiden of een cursus aan te bieden, gericht op verbeterpunten uit het 360 graden feedback-traject.

 

Je medewerkers ontwikkelen met een ontwikkelassessment

Naast feedback van je omgeving, is een ontwikkelassessment ook een goede tool voor ontwikkeling. Met een ontwikkelassessment krijg je inzicht in de competenties van je medewerker.

Een ontwikkelassessment bestaat meestal uit een capaciteitentest gecombineerd met persoonlijkheidsvragen. Net even wat anders dus dan 360 graden feedback.

Het assessment geeft een duidelijk beeld van de huidige talenten en ontwikkelpunten, gebaseerd op de capaciteitentest. Het selectie assessment en ontwikkelassessment is gebaseerd op dezelfde set competenties.

Zo kan je de ontwikkeling van medewerkers makkelijk monitoren. Je pakt de resultaten van het selectie assessment en het ontwikkel assessment en ziet zo op welke punten de medewerker zichzelf ontwikkeld heeft en waar nog ontwikkeling nodig is.

 

Medewerkersontwikkeling is een zaak van de lange adem

Ontwikkeling van medewerkers is een continu proces en professionele ontwikkeling van competenties neemt tijd in beslag.

Wanneer medewerkers niet continu bezig of worden geconfronteerd met ontwikkelingsdoelstellingen, verdwijnen deze op een gegeven moment naar de achtergrond. Zorg er als organisatie dus voor dat je bezig blijft met dit onderwerp.

 

Start met het ontwikkelen van jouw medewerkers
Bekijk onze ontwikkelassessments

Recent Articles

Een middagje stoeien met talenten!

De linkedin verzoeken vullen mijn mailbox. Het was een mooie bijeenkomst donderdag 27 februari in ...

5 trends in online assessment

Assessmentspecialist cut-e opent een vestiging in Nederland. Dit was aanleiding om de grondleggers 

Talentmanagement tools

Talentmanagement is de juiste persoon op de juiste plek, mensen ontwikkelen en behouden. Om dit te...