Wat is 360 graden feedback?

360 graden feedback is een manier om feedback te verzamelen van meerdere mensen bijvoorbeeld: managers, collega’s, en soms zelfs klanten. Aan de hand van een opgestelde vragenlijst krijg je inzicht over de effectiviteit van het functioneren van jouw medewerkers. Het heet 360 graden feedback, omdat je feedback haalt uit verschillende richtingen. 

Je wil natuurlijk dat je personeel zichzelf blijft ontwikkelen en dat medewerkers optimaal presteren. Er zijn inmiddels erg veel tools die kunnen bijdragen aan en meebewegen met het ontwikkelingsproces van medewerkers en organisaties. Een voorbeeld daarvan is de 360˚ feedback methode. Sta jij open voor het efficiënter ontwikkelen van jouw personeel? 

Waarom tijd besteden aan oboarding_ (1)

Stappenplan 360 graden feedback

  • De medewerker vult een zelfreflectie in, bestaande uit een vragenlijst op basis van functieprofiel/eigen werkzaamheden
  • De medewerker nodigt omgeving uit (managers, collega’s, klanten en anderen) om feedback te geven
  • Wanneer iedereen feedback heeft gegeven kan er een rapport gedownload worden. In het rapport wordt de feedback van anderen vergeleken met de zelfreflectie.

Het resultaat: De medewerker krijgt meer inzicht in sterke punten en valkuilen. Ontwikkelingsbehoeften worden in kaart gebracht en aanknopingspunten voor gerichte ontwikkeling worden aangereikt.

360 graden feedback voorbeeld vragen

Met HRorganizer is het opstellen van een 360 graden feedback formulier of vragenlijst snel en eenvoudig. Met onze online tool kies je eerst het gewenste functieprofiel/werkprofiel,

Functieprofiel kiezen

daarna worden de bijbehorende competenties in beeld gebracht en is de mogelijkheid om de competenties aan te vullen.

 

360 graden feedback competenties

 

Ons systeem genereert dan een vragenlijst gebaseerd op het ingevulde functieprofiel en competenties. Een voorbeeld vragenlijst van 360 graden feedback ziet er dan zo uit:

 

360 graden feedback vragenlijst


Deze vragen zul je eerst zelf moeten invullen als zelfevaluatie. Na het invullen van de vragenlijst kan je de gewenste personen uitnodigen voor feedback. Uiteindelijk zal hier een rapport uitkomen die jouw gegeven antwoorden vergelijkt met de antwoorden van bijvoorbeeld jouw collega's of managers. In het rapport is ook het onderstaande overzicht te vinden die aangeeft waar ontwikkelpunten liggen of juist de kracht.

360 feedback overzicht

Wat houdt de 360 graden feedback methode in?

Met 360˚ feedback krijgen medewerkers feedback van meerdere mensen. Waar feedback van anderen bij de 180˚ feedback buiten beschouwing wordt gelaten, is de feedback van betrokkenen juist een belangrijke bron bij de 360˚ feedback. Voorbeelden van betrokkenen zijn collega’s, managers en klanten. 

Wat levert 360 graden feedback op? 

Het heeft voor iedere organisatie een andere werking. De ene organisatie gebruikt 360˚ feedback ter ondersteuning van de ontwikkeling en de andere organisatie gebruikt het echt als leidraad voor de ontwikkeling van hun personeel. 

Een groot voordeel van de 360˚ feedback methode is dat medewerkers niet alleen van hun leidinggevende feedback krijgen, maar ook van hun directe omgeving. Dit zorgt voor een completer beeld van en voor medewerkers. Mensen ontwikkelen zich meer en gemakkelijker, doordat zij helder voor ogen hebben wat hun ontwikkelpunten zijn. Dus wat levert het jou op? Concrete feedback voor medewerkers en effectieve ontwikkelmogelijkheden. 

Zijn er nog kanttekeningen bij de 360˚ feedback methode? 

De meeste organisaties gebruiken het ter ondersteuning van gesprekken met medewerkers. Zij zetten bijvoorbeeld iedere maand een feedbackronde uit, zodat er gerichte feedback kan worden gegeven op prestaties. Met behulp van die feedback komt iemand meteen weer een stapje verder in zijn of haar ontwikkeling. De 360˚ feedback methode is niet altijd geschikt als volledige vervanging voor de traditionele gesprekken. Het is namelijk van groot belang dat de medewerkers en hun omgeving openstaan voor het ontvangen en geven van feedback. Zonder die input heeft 360˚ feedback weinig impact. De methode kan wel altijd bijdragen aan een efficiënter ontwikkelingsproces van medewerkers. Medewerkers kunnen hun ontvangen feedback direct verwerken en toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden. 

Bekijk de HRorganizer 360 graden feedback tool en zet eenvoudig 360 graden feedback uit

 

Recent Articles

Alles wat je moet weten over 360 graden software

Wat maakt 360 feedback software een waardevol talent assessment tool?

Er wordt veel over 360...

Ontwikkeling van medewerkers stimuleren met 360° feedback

Je medewerkers op weg helpen in hun ontwikkeling: het blijft een lastige klus. Vaak wordt er gelijk...

Feedback, de verbeteringsmotor

Feedback is overal. De verwarmingsthermostaat geeft de verwarmingsketel feedback of de...