Loopbaanassessment met HRorganizer

"Vind een baan die je leuk vindt en je voegt vijf dagen toe aan elke week"

  • Job matching
  • Voor elk niveau
  • Theoretisch onderbouwd
  • Spiegel om na te denken over de loopbaan

Hoe werkt een loopbaanassessment?

Een loopbaanassessment van HRorganizer is gebaseerd op theorieën zoals de loopbaanankers van Schein. Samen met de antwoorden op de vragenlijst geeft dit meer inzichten voor de medewerker voor de loopbaan.

Voorbeeld Loopbaanadvies rapport

Waarom een loopbaanassessment?

Een loopbaanassessment biedt werknemers motivatie, zelfvertrouwen, perspectief, bewustwording, werktevredenheid en nieuwe energie. Tevreden medewerkers zorgen voor een betere werkprestatie. Zet met HRorganizer gemakkelijk online een loopbaanassessment uit. Loopbaanassessment is ondersteuning bij loopbaanvragen, bijvoorbeeld voor het zoeken naar een nieuwe baan binnen het beroepsveld, intern of juist daarbuiten.

Benieuwd naar onze voorbeeldrapporten voor medewerkersontwikkeling?

Vul je contactgegevens in en je ontvang de voorbeeldrapporten in je mailbox.

loopbaanassessment

Wat is een loopbaanassessment?

Het loopbaanadviesrapport is bedoeld om jouw medewerkers te helpen bij het maken van keuzes over hun loopbaan. In het rapport wordt antwoord gegeven op de onderstaande vragen. Deze vragen zijn gebaseerd op theorie als: Loopbaanankers van Schein, RIASOC model van Holland, Cultuur Detector Model van AON  en teamrollen van Belbin.

Het loopbaanassessment geeft antwoord op de vragen:

Loopbaanadvies vragen

Waarom werk je?
Wat is belangrijk voor mij wanneer ik denk aan werk? Denk aan de waarden die voor jou een rol spelen bij het werken. 

Wat doe je het liefst?
Deze vraag is wat voor soort werk je het liefste doet of zou willen doen. Beroepen en functies verschillen naar de inhoud en het niveau van het werk. 

Hoe doe je dat?
Deze vraag gaat over rollen. Los van waarom en wat, kun je de vraag stellen in welke rol je jezelf het liefste ziet. Zie je jezelf als een specialist of juist niet, een manager of verkoper?

Waar doe je dat?
Een vierde vraag is in wat voor soort cultuur je zou willen werken. Waar macht en presteren belangrijke waarden zijn of juist traditie en comfort. 

Met wie?
Dit gaat over relaties en de manier waarop je met andere mensen wilt samenwerken. Ben je een specialist of een voorzitter, een inspirator of iemand die iets tot een goed einde brengt?

Waar moet ik voor oppassen?
De laatste vraag die je jezelf kunt stellen is: wat wil ik en wat beslist niet? Waar liggen mijn voorkeuren, waar moet ik voor oppassen, waar kan ik niet tegen? Wat geeft mij energie en wat breng mij in een flow? Waardoor krijg ik last van stress en functioneer ik niet goed? 

Wanneer zet je een loopbaanassessment in?

Een loopbaanassessment kan worden ingezet aan het begin van de loopbaan als de studie afgebroken of wellicht net afgerond is, maar niet de toegang tot het juiste werkveld biedt. Echter, traditioneel gezien zijn loopbaanadviezen vooral instrumenten die in het midden van de loopbaan ingezet worden, als de persoon geen energie meer uit zijn bestaande functie kan halen, en wisseling van organisatie of aanpalende functie geen antwoord is. Reorganisaties zijn daarnaast nogal eens aanleiding voor een loopbaanassessment. Soms verdwijnen bepaalde functies door bijvoorbeeld digitalisering, er zijn dus ook moeilijke momenten die aanleiding zijn een loopbaanassessment.

Vraag geheel vrijblijvend een demo aan van het HRorganizer platform

Na de demo start jouw gratis 30-dagen trial.