trespa logo

Trespa - case

Trespa is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de belangrijkste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en Scientific Surface Solutions. Trespa werkt al ruim 10 jaar met het HRorganizer platform. Trespa zet het platform in voor verschillende aspecten zoals; 360 graden feedback, selectie- en ontwikkel assessments.

“Na onze inmiddels jarenlange ervaring kunnen we zeker zeggen dat de kwaliteit van ons selectieproces verbeterd is door de toevoeging van de vaste assessment stap aan ons proces.”

Annelies Walta is HR Business partner voor Trespa en vertelt over de samenwerking met HRorganizer en hoe dit tot stand is gekomen.

Uitdaging

De reden dat Trespa ongeveer 10 jaren geleden op zoek is gegaan naar een goede partner voor het in-house uitvoeren van assessments is de volgende:

Trespa was al geruime tijd via het eigen HR team actief met het zelfstandig invullen van vacatures. Daarnaast werd ook regelmatig gebruik gemaakt van externe recruitment partners. Meerjarig onderzoek had echter uitgewezen dat de kandidaten die via eigen werving binnen kwamen over het algemeen langer in dienst bleven en succesvoller waren dan degene die via externe partners aangeworven waren.
Er is vervolgens door het MT de strategische keuze gemaakt om zo veel als mogelijk was zonder externe recruitment partners te werven. Om de kwaliteit van de eigen werving daarnaast te versterken was er de wens om in-house assessments uit te gaan voeren. Voorheen werden er incidenteel assessments gedaan via externe partners. Deze trajecten waren best prijzig en werden daarom dus af en toe toegepast.
Met een eigen systeem zouden we de mogelijkheid hebben om een assessment in elke werving toe te passen.

Zoekproces

In het zoekproces hebben we ons laten assisteren door een ontwikkel psycholoog die bij Trespa bekend was. Samen met hem hebben we diverse systemen bekeken en getest. Trespa keek zelf naar bijvoorbeeld het gebruiksgemak, de diverse mogelijkheden en wensen (bv talen). De psycholoog gaf ons advies over de “techniek” van de assessments, de leesbaarheid en inhoud van de rapporten etc.

De belangrijkste eisen waren: Kwaliteit van de assessments (gebruikte systematiek, updates, etc), gebruiksvriendelijkheid (makkelijk en flexibiliteit), internationaal gebruik (dus in meerdere talen maar ook internationale database en gebruik internationale standaarden bv de eqf levels), online gebruik en natuurlijk ook kosten. De keuze om met HRorganizer te gaan werken is omdat HRorgnizer voldeed aan alle bovenstaande eisen en beter uit de test kwam dan de andere systemen die bekeken zijn.

 

Bekijk onze selectie assessments

 

Implementatieproces

Het implementatie proces verliep uitstekend. We werden zeer goed begeleid door het team van HRorganizer. Het was voor ons direct duidelijk dat ze zeer kundig waren en het systeem door en door kenden. Ze begeleidden ons stap voor stap door alle mogelijkheden en waren te allen tijde beschikbaar voor extra uitleg of beantwoorden van vragen. Indien er specifieke wensen van onze kant waren, dan werd er ook direct gekeken of deze technisch mogelijk waren.
Dit geldt overigens niet alleen voor de implementatie fase, maar ook voor de jaren daarna.

Wat we zeer zijn gaan waarderen is:

  • De regelmatige updates.
  • Het streven van HRorganizer om hun systeem continue te vernieuwen en te verbeteren en aan te passen aan nieuwe trends in de markt.
  • Het betrekken van de klant bij onderzoek naar nieuwe behoeftes en trends.
  • Regelmatige informatieve sessies over nieuwe trends.
  • Het meedenken met de klant over specifieke klantvragen of behoeftes.
  • De altijd vriendelijke behandeling van de teamleden.

 

Ervaring

In de loop van de jaren zijn we de assessments voor meerdere doeleinden gaan gebruiken.
Naast selectie (nog steeds ons hoofddoel) gebruiken we het ook regelmatig voor loopbaanvraagstukken, persoonlijke ontwikkeling en recentelijk ook steeds meer voor leadership development. Na onze inmiddels jarenlange ervaring kunnen we zeker zeggen dat de kwaliteit van ons selectieproces verbeterd is door de toevoeging van de vaste assessment stap aan ons proces.

Selectie

Betreffende het selectie assessment zijn we verheugd dat er in de loop der jaren steeds meer testen in meerdere talen beschikbaar zijn gekomen. Voor ons belangrijk omdat de selectie assessments inmiddels een vast en verplicht onderdeel vormen van al onze recruitment processen worldwide. Op deze manier kunnen we dan ook kandidaten uit meerdere landen handig met elkaar vergelijken.

Ontwikkeling

Het leadership assessment gebruiken we nog wat minder, maar dat gaat in de toekomst veranderen. We leggen momenteel de laatste hand om ons eigen “leadership profiel”.
Bij de samenstelling van dit profiel hebben we bewust gekozen om de competentie definities van HRorganizer te gebruiken. Hierdoor kunnen we onze mensen handig assessen, vergelijken en ontwikkelen met deze tool. Het plan is om de komende jaren onze managementlagen te assessen met het FIT Leadership model en de HRorganizer competenties.

Een ander project dat we momenteel in-house hebben lopen is de implementatie van een nieuw personeelsadministratie en – informatiesysteem. In de recruitment module hiervan hebben we bewust de stap van het assessment laten inbouwen waardoor het selectie assessment een vast en geïntegreerd onderdeel zal blijven vormen van ons recruitment proces. Ook zullen we in deze recruitment module gebruik gaan maken van de HRorganizer competenties als een vast en geïntegreerd onderdeel van de diverse job interviews. In een latere fase van dit project zullen we tevens een link laten aanbrengen van de core (HRorganizer) competenties van een functie naar de nieuwe learning module.

 

Resultaat

De kwaliteit van ons recruitment proces is verbeterd en we kunnen mensen beter supporten bij ontwikkel- of loopbaanvraagstukken. Bovendien willen we in de toekomst meer aandacht en focus gaan geven aan Talent ontwikkeling en Succession planning. Ik weet zeker dat HRorganzer ons ook hierin uitstekend kan ondersteunen.
Daarnaast wordt de persoonlijke support bij ons als uitstekend ervaren! Het team is altijd klantvriendelijk en probeert te allen tijde om zo goed en snel mogelijk aan onze verzoeken tegemoet te komen. We hopen op nog een lange samenwerking.

Benieuwd wat HRorganizer kan betekenen voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op of vraag een gratis demo aan

Waar en naar wie mogen we het sturen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Door op 'Prijsoverzicht aanvragen' te klikken, ontvang je per e-mail het prijsoverzicht en mogelijk andere voor jou relevante informatie.

Jouw gegevens zijn veilig.