Van kandidaat naar werknemer met HRorganizer Assessments

Maaike Hermse over haar ervaring met het selectie assessment van HRorganizer. Maaike is één van de kandidaten die recent bij Talent voor Transitie is aangenomen.

maaike hermse

Talent voor Transitie

Talent voor Transitie levert het vermogen van de nieuwe generatie energieprofessionals. In het open traineeship matcht Talent voor Transitie divers en gedreven talent aan ambitieuze bedrijven midden in de energietransitie.

In een periode van twee jaar zetten startende professionals hun schouders onder uitdagende projecten bij verschillende organisaties. In diezelfde periode nemen zij deel aan het ontwikkelprogramma voor persoonlijke en professionele groei.

Door werknemers de juiste tools aan te reiken en persoonlijk te matchen aan projecten, zijn zij in staat in projecten te versnellen. Hiervoor is er een continue vraag naar gedreven, intrinsiek gemotiveerde kandidaten die durven te experimenteren en impact willen hebben.

Om deze kandidaten te vinden, maakt Talent voor Transitie gebruik van selectie assessments van HRorganizer. De ontwikkeling die dit vernieuwende bedrijf voor ogen heeft, begint al bij het selectieproces van hun kandidaten.

“Wat ik vooral heel fijn vind, is de pauze die je kan nemen na het afronden van elk onderdeel. Doordat jij je eigen tempo mag kiezen, ga je frisser en kalmer de testen in. Ik ben ervan overtuigd dat je dan een representatiever beeld kan neerzetten.”

Het Selectie Assessment van HRorganizer

Nadat ik afgestudeerd was, heb ik een tijdje tijdens corona gesolliciteerd. Bijna heel het leven speelde zich af in mijn woonkamer, zo ook de sollicitaties en bijhorende assessments.

Ik heb meerdere assessments gedaan en hoewel de invulling ervan verschilt, hebben ze allemaal één ding gemeen; namelijk dat je jezelf zo snel mogelijk door alle fases van de test moet werken. Dit brengt best wat stress met zich mee.

Voor de test van HRorganizer was dit niet het geval. Wanneer je op de website komt, is de uitleg over waar je naartoe moet en wat je kan verwachten duidelijk. Je krijgt genoeg tijd om alle instructies door te nemen.

Wat ik vooral heel fijn vind, is de pauze die je kan nemen na het afronden van elk onderdeel – verbaal redeneren, numeriek redeneren, inductief logisch redeneren en deductief logische redeneren. Doordat jij je eigen tempo mag kiezen, ga je frisser en kalmer de testen in. Ik ben ervan overtuigd dat je dan een representatiever beeld kan neerzetten.

 

Meer informatie over selectie assessments

 

Het resultaat van het assessment

Inhoudelijk kan Talent voor Transitie aan de hand van het assessment goed toetsen of ik de vaardigheden heb die bij hun bedrijf passen. Talent voor Transitie kijkt bijvoorbeeld naar breed denken, reflecteren en continu ontwikkelen. Dit zijn competenties die je door deze tool goed kan meten.

Het resultaat vormt een goede aanvulling op mijn CV. Ik kan iets meer laten zien dan alleen maar wat ik gedaan of gestudeerd heb. Daarnaast verliep het hele proces van de uitnodigingslink naar het assessment tot het krijgen van het persoonlijke rapport soepel. Dat zit goed in elkaar.

 

Wat heb ik aan het rapport?

Het persoonlijk rapport dat uit het assessment komt, beschrijft wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Ik herken mezelf helemaal in de eigenschappen en waarden die hieruit komen. Zoals gericht op samenwerking, gedreven en openheid.

Dit rapport is ook gebruikt tijdens mijn laatste sollicitatiegesprek. Op deze manier kan Talent voor Transitie inzoomen op bepaalde uitkomsten en capaciteiten. Achteraf heb ik geleerd dat het niet alleen voor de werving wordt gebruikt, maar ook voor het ontwikkelprogramma.

Op deze manier heb ik een geweldig startpunt met inzicht in de capaciteiten die ik heb en welke ik nog kan ontwikkelen tijdens en na mijn tijd bij Talent voor Transitie.

Zo zijn de uitkomsten van het assessment niet alleen relevant voor werkgevers, maar ook voor de potentiële werknemers. En dat vind ik een mooie uitkomst!

Wil jij ook het juiste talent selecteren? Bekijk onze online selectie assessments

Waar en naar wie mogen we het sturen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Door op 'Prijsoverzicht aanvragen' te klikken, ontvang je per e-mail het prijsoverzicht en mogelijk andere voor jou relevante informatie.

Jouw gegevens zijn veilig.