logo flow

Duurzame inzetbaarheidsscan - Flow

FLOW staat voor Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties. Flow wil dat alle corporatiemedewerkers hun werk goed, gezond en gemotiveerd doen. Nu en straks. Daar ontwikkelt FOW praktische handvatten voor. FLOW-handvatten: tools, testen, adviezen, vacatureoverzichten en meer.

Duurzame Inzetbaarheid is een belangrijk onderwerp. FLOW ondersteunt 272 Nederlands woningbouwcorporaties met zo'n 25.000 medewerkers op dit terrein. HRorganizer heeft voor FLOW een aantal tools hiervoor ontwikkeld. Met de Quick Scan krijgt iedere medewerker die instrumenten die voor zijn of haar situatie zinvol zijn. De Quick Scan geeft in 5 minuten inzicht in hoe het nu met je gaat en wat je zelf kunt verbeteren.

 

Totstandkoming

FLOW en HRorganizer werkten al langer samen. HRorganizer heeft eerder voor dit project al het loopbaanwijzer portaal voorzien van een loopbaanadviesrapport voor FLOW. Vanaf de start was het doel om de samenwerking uit te breiden met additionele instrumenten. Bundeling van tools in één platform verhoogt zowel efficiency als kwaliteit voor de gebruiker. En de gebruiker staat centraal bij FLOW. De Quick Scan is een onderdeel van dit instrumentarium. En een hele bijzondere.

Quick Scan moet wel quick zijn

Er is gekeken naar alternatieven, maar veel beschikbare scans werden door de omvang met vele items als minder geschikt beoordeeld. Een korte geconcentreerde scan verlaagt de drempel voor de gebruiker. Het idee is juist om een korte scan te hebben. FLOW wilde graag iets wat medewerkers ook daadwerkelijk willen invullen, dus het moet aantrekkelijk eruit zien, gebruiksvriendelijk zijn en vooral waarde bieden voor de gebruiker.

Maatwerk om door de bomen het bos wél te zien

Een van de belangrijke punten vanuit FLOW was dat er integratie mogelijk is met het huidige portaal van FLOW. De Quick Scan is nu helemaal geïntegreerd in het FLOW portaal zodat gebruikers aan de hand van de resultaten gelijk acties kunnen uitvoeren in de FLOW-omgeving, zoals bijvoorbeeld een loopbaanwijzer of een gesprek met een adviseur. Deze acties hebben betrekking op de antwoorden van de gebruiker. Maatregelen op maat dus.

Vertrouwen inspireert

Samenwerking werkt alleen als er wederzijds vertrouwen is. De daaruit voortvloeiende openheid heeft ervoor gezorgd dat we samen een effectieve oplossing ontwikkeld hebben waarmee 25.000 potentiële gebruikers hun voordeel kunnen doen. Én het vertrouwen en openheid hebben ervoor gezorgd dat de samenwerking óók op afstand werkte door inachtneming van de Corona maatregelen.

 

Resultaat

De uiteindelijke Quick Scan is een tool geworden geheel verworven in de FLOW web omgeving. 

Duurzame inzetbaarheid tool

Na het starten van de Quick Scan kan er gekozen worden tussen de vier onderwerpen van duurzame inzetbaarheid. Elk met een aantal korte vragen met betrekking tot het desbetreffende thema.

Thema's duurzame inzetbaarheid

De vragen zien er als volgt uit

Schermafbeelding 2020-12-16 om 15.40.37

Schermafbeelding 2020-12-16 om 15.37.42

Na het invullen van de vragenlijsten krijg je als gebruiker een persoonlijk rapport met te nemen vervolgacties. Deze acties zijn weer gelinkt aan de online omgeving van FLOW. Het rapport met de onderstaande grafiek is geheel ontworpen door HRorganizer.

Duurzame inzetbaarheid scan

De resultaten worden weergegeven per duurzaam inzetbaarheids-thema met aanbevolen acties, mocht dit nodig zijn.

 

Voorbeeld vragen duurzame inzetbaarheid

Voorbeeld vraag duurzame inzetbaarheid

 

Toekomstplannen

Duurzame Inzetbaarheid is gericht op prettiger, langer kunnen werken. Zo'n project is natuurlijk nooit klaar. FLOW en HRorganizer hebben weer een aantal ideeën en concrete plannen voor het komend jaar. Oftewel, Duurzame Inzetbaarheid voor de lange termijn op de agenda. Snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen hoort daarbij. Denk bijvoorbeeld hoe Corona in slechts een paar maanden letterlijk de wereld op zijn kop zetten. 

 

Wil jij meer weten wat de Duurzame Inzetbaarheid tools van HRorganizer voor jou kunnen betekenen?