logo flow groot

Duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling voor FLOW

FLOW stimuleert duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling voor al haar leden. Samen ontwikkelden we daar praktische instrumenten voor.

Over FLOW

FLOW staat voor Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties. Niet voor niets is het doel dat alle corporatiemedewerkers hun werk goed, gezond en gemotiveerd doen. Nu en straks.

FLOW is dé facilitator voor ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid voor woningcorporaties. Ze ondersteunen 272 Nederlands woningbouwcorporaties met zo’n 25.000 medewerkers. FLOW heeft hier praktische handvatten voor: tools, testen, adviezen, vacatureoverzichten en meer.

De uitdaging

FLOW is constant bezig om de ontwikkeling van medewerkers van woningcorporaties te verbeteren. Daarvoor zijn goede instrumenten noodzakelijk. Instrumenten die objectief meten en waaraan direct maatregelen, vacatures en opleidingen te koppelen zijn.

Het liefst vanuit één platform.

Bundeling van tools in één platform verhoogt zowel efficiency als kwaliteit voor de gebruiker. De gebruiker staat namelijk centraal bij FLOW. Daarom ontwikkelden we de Quick Scan en Loopbaanwijzer:

  • Loopbaanwijzer voor inzicht in loopbaanontwikkeling en praktische handvatten.
  • Quick Scan voor persoonlijk inzicht en actiepunten voor duurzame inzetbaarheid.

 

De oplossingen voor FLOW

Loopbaanwijzer voor ontwikkeling

De Loopbaanwijzer is hét middel om ontwikkeling, interne mobiliteit en vacatures en opleidingen aan elkaar te koppelen.

Medewerkers krijgen hiermee inzicht in persoonlijkheid: wie ze zijn, wat ze willen en welke rol bij ze past. En ook in hun competenties: wat kunnen ze, wat zijn talenten en wat zijn groeipunten.

Dat doen we aan de hand van persoonlijkheidsvragenlijsten en capaciteitentests op basis van competenties. De competenties zijn gekoppeld aan werkprofielen.

Aan de hand van persoonlijkheid en competenties staan er direct adviezen en suggesties in het rapport. Bijvoorbeeld over opleidingen, vacatures en groeipaden. 

Medewerkers kunnen er dus direct mee aan de slag. En door de integratie met het portaal van FLOW passen ze heel eenvoudig adviezen, suggesties, opleidingen en vacatures aan. Zo stimuleren we optimaal de ontwikkeling van FLOW-medewerkers.

wat kan ik resultaten competentietest
passende functies assessment resultaten

Koppelingen

Eenvoudige koppeling met eigen portaal, adviezen, opleidingen en vacatures.

Huisstijl

Beide producten zijn volledig in de huisstijl van FLOW.

Inzicht

Uniek inzicht in persoonlijkheidskenmerken en competenties.

Quick Scan voor Duurzame inzetbaarheid

Met de Quick Scan meten en verbeteren medewerkers snel hun inzetbaarheid. We geven ze door middel van vragenlijsten inzicht in 4 verschillende thema’s van duurzame inzetbaarheid.

In het persoonlijke resultatenoverzicht staan scores en maatregelen. De maatregelen gebruikt een medewerker om de inzetbaarheid te verbeteren. Bijvoorbeeld de Loopbaanwijzer invullen om te werken aan ontwikkeling. Of een gesprek met een adviseur plannen.

Deze maatregelen past FLOW eenvoudig aan.

Het grote voordeel van de Quick Scan is, de naam zegt het al, dat het invullen kort duurt. Zo is de drempel om de scan in te vullen zo laag mogelijk. Terwijl de scan tegelijkertijd tóch genoeg inzicht biedt.

 

quick scan resultaten

Meer dan 100 organisaties werken al met onze assessments

logos klanten zwart wit

Wil je ook werken aan ontwikkeling?

Boek een online kennismaking om kennis te maken met ons platform.
Gratis en geheel vrijblijvend en wanneer het jou uitkomt

iso 27001 certificatie

Waar en naar wie mogen we het sturen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Door op 'Prijsoverzicht aanvragen' te klikken, ontvang je per e-mail het prijsoverzicht en mogelijk andere voor jou relevante informatie.

Jouw gegevens zijn veilig.