Veelgestelde vragen

Over HRorganizer Go

Met HRorganizer Go kun je snel een betrouwbaar assessments uitzetten. Aan de hand van je vacature/functie, genereert het systeem het optimale assessment. In het interviewrapport vind je de testonderdelen terug, met de score van de kandidaat.

Hier vind je de test tools →


Na het afronden van het assessment zijn de volgende rapporten beschikbaar:

Het Rankingrapport komt beschikbaar bij een assessment met meerdere kandidaten. In dit rapport staat in percentages de score van de sollicitanten. Zo zie je in een oogopslag de meest geschikte kandidaat.

Interviewrapport: Naast de score van de sollicitant op de functie krijg je hiermee inzicht in de talenten, ontwikkelpunten en valkuilen van de kandidaat. Per testonderdeel wordt precies aangegeven hoe de kandidaat scoort. Bovendien staan hierin voorbeelden van interviewvragen om gericht per competentie door te kunnen vragen.

Persoonlijk rapport voor de kandidaat: hiermee krijgt de kandidaat inzicht in de resultaten middels de vragen ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik?’.

Nee. HRorganizer Go is gericht op selectie assessments, om kandidaten te selecteren voor een functie. Om meer met selectie, ontwikkeling en performance te doen verwijzen we je graag naar het reguliere HRorganizer licentieplatform. Dit is een volledig platform dat een gratis demo en volledig support kent.

Het licentieplatform biedt daarnaast meer rapportagemogelijkheden, en ook tools voor inzicht in ontwikkeling en performance van je medewerkers, zoals 360 graden feedback, loopbaanadvies en surveys.

Bestellen

HRorganizer Go assessments bestel je online op de prijzenpagina.

Kies het pakket op basis van het aantal kandidaten die je voor je functie wil testen. Elk van de drie pakketten is geschikt voor één functie.

Wij gebruiken Shopify om veilige betaling mogelijk te maken.

Je kunt direct online afrekenen met Creditcard en iDeal.

Wij gebruiken Shopify om veilige betaling mogelijk te maken.

Na het bestellen van een HRorganizer Go assessment ontvang je automatisch een digitale factuur op het opgegeven e-mailadres.

De factuur wordt automatisch aangemaakt en verstuurd door onze partner Sufio.

Geen factuur ontvangen of een andere opmerking over je factuur? Stuur een e-mail naar finance@hrorganizer.com.

Ja. Nadat je een assessment hebt bestelt, krijg je direct een link in je e-mail inbox. Via deze link kun je direct je assessment instellen en versturen.

Deze link wordt automatisch verstuurd door onze partner Sendowl. Het kan voorkomen dat deze mail in de spam inbox terecht komt.

Als je, om welke reden dan ook, niet tevreden bent over de HRorganizer Go assessments, stuur dan binnen 14 dagen een e-mail naar go@hrorganizer.com, we zorgen dan gegarandeerd voor een passende oplossing.

Welke informatie hebben we nodig?
1. Het bestel- of factuurnummer.
2. De reden van de ontevredenheid.

Waarom biedt HRorganizer een 100% tevredenheidsgarantie aan?
Wij streven naar betaalbare kwaliteitsassessments voor 100% tevreden gebruikers. We doen er alles aan om dit te realiseren.

Het online assessment instellen

Na je aankoop ontvang je van ons een mail. In deze mail staat een link waar je alleen maar op hoeft te klikken om bij je assessment(s) en later dus ook bij de resultaten te komen.
Bewaar deze mail dus goed.

Het kiezen van de functie is de eerste stap bij het instellen. Je kunt op twee manieren zoeken naar functies:

De eerste is door in de zoekbalk een functietitel te typen. Denk ook aan synoniemen, bijvoorbeeld: accountmanager of vertegenwoordiger.

Daarnaast kun je zoeken door aan de linkerkant te filteren op beroepsgroep of rollen.

Het niveau van het assessment wordt in de eerste plaats bepaald door de inhoud van de functie, van operationeel uitvoerend werk (laag complex) tot expert werk (hoog complex). Vervolgens wordt een verder onderscheid gemaakt op basis van de benodigde kennis en vaardigheden, de verantwoordelijkheden die bij deze functie horen en een bijbehorend opleidingsniveau. Deze laatste is ingedeeld in eqf-niveaus volgens het Europees kwalificatiesysteem.

Om waarde aan de resultaten van de kandidaten te kunnen geven, worden deze vergeleken met een referentiegroep, de zogeheten normgroep. HRorganizerGo maakt gebruik van de normgroepen laag, midden en hoog complex voor de scores op de tests en competenties. Voor de profielscore wordt gebruik gemaakt van acht normgroepen, de eqf-niveaus.

Er zijn twee plekken om de taal in te stellen:

1. de taal van de assessmentomgeving van de kandidaat
2. de taal van de losse testonderdelen

Assessmentomgeving kandidaat
Bij het invoeren van een kandidaat stel je direct de taal in, Nederlands of Engels. Dit is de taal van de HRorganizer Go assessmentomgeving van de kandidaat. Wil je de taal later aanpassen, dan gaat dat op de volgende manier:

Selecteer de kandidaat:

Selecteer daarna informatie:

Klik vervolgens op aanpassen:

Selecteer de gewenste taal:

 

Taal van testonderdelen
Dit is de taal waarin de losse tests gemaakt worden. Stel deze in voor je de kandidaat uitnodigt.

Selecteer de kandidaat:

Selecteer in het menu links onderdelen:

Kies vervolgens per onderdeel een taal (standaard de systeemtaal van de kandidaat):

Taal wijzigen na het uitnodigen:

1. Ga naar de onderdelen van de kandidaat
2. Verwijder scores door op ‘meer acties’ te klikken
3. Stel taal opnieuw in voor de verschillende onderdelen
4. Nodig de kandidaat opnieuw uit

Als de kandidaat nog niet begonnen is aan het assessment kun je het e-mailadres van de kandidaat wijzigen.

Selecteer de kandidaat:

Selecteer daarna informatie:

Klik op aanpassen:

Vervolgens kun je het emailadres wijzigen:

Vergeet niet om na bovenstaande stappen het assessment (opnieuw) te versturen. Bij het opnieuw uitnodigen vervalt de oude link.

De kandidaat verklaart hiermee digitaal, voordat hij aan het assessment begint, eerlijk te handelen. Dit houdt het volgende in:

– de kandidaat maakt het assessment alleen, zonder hulp van anderen
– de kandidaat geeft hiermee toestemming de resultaten te delen met de organisatie die hem uitgenodigd heeft

Bij het uitnodigen van kandidaten staat de uiterlijke afronddatum standaard op 1 week. Deze is eenvoudig aan te passen.

Drie dagen voor de uiterlijke afronddatum verstuurt het systeem (bij een niet afgerond assessment) automatisch een herinnering aan de kandidaat.

Ja, je kunt eenvoudig zien hoe ver de kandidaat in het assessmentprogramma is.

1. Log in op het assessmentprogramma door te klikken op de link in de e-mail.

2. Op het eerste scherm zie je het overzicht van je deelnemers. Klik op een kandidaat.

3. Klik in het menu aan de linkerkant op ‘geschiedenis’. Nu zie je een overzicht van de uitgevoerde acties.

Het interviewrapport heeft een leeswijzer. Deze kun je vinden door bij ‘rapportages’ op ⓘ onder ‘interviewrapport’ te klikken. In de balk die nu verschijnt, vind je de leeswijzer en interpretatie van het interviewrapport, alsook een voorbeeldrapport en een klassieke versie van het interviewrapport. In de leeswijzer staat aangegeven hoe het interviewrapport gelezen en geïnterpreteerd dient te worden.

Het persoonlijk rapport en rankingrapport zijn zo eenvoudig mogelijk opgezet. Deze rapporten hebben om deze reden geen leeswijzer.

Ook beter, sneller en eerlijk selecteren?

Er zijn al meer dan 60.000 sollicitanten getest. Start ook vandaag nog!

online assessment ranking