Veelgestelde vragen 360 Graden Feedback

Deelnemers wordt geadviseerd om voldoende respondenten uit te nodigen (naast de leidinggevende bijvoorbeeld 4 of 5 mensen die direct rapporteren aan deelnemer + enkele collega’s); een totaal van 7 tot 12 is meestal genoeg om voldoende respons te krijgen

Het maakt niet uit welke mensen je uitnodigt, maar we raden aan om mensen uit te nodigen die ook echt iets over je kunnen vertellen. Respondenten zijn beter in staat om bruikbare feedback te geven als ze de deelnemer goed kennen en regelmatig aan het werk zien.

De antwoorden van de respondenten (behalve de leidinggevende) zijn voor de deelnemer anoniem.

Het is niet verplicht om alle categorieën te gebruiken, maar er moeten minimaal 2 respondenten feedback geven die in 1 groep zijn ingedeeld voordat de antwoorden in het rapport verschijnen, om de anonimiteit te waarborgen (exclusief de leidinggevende).

Als een respondent is uitgenodigd en niet antwoord, krijgt deze een geautomatiseerde herinnering. Heb je zelf de respondenten uitgenodigd? Dan kun je de respondent ook zelf een herinnering sturen (achter de respondent staat een knop ‘stuur herinnering’).

Als een respondent geen antwoord geeft, kan samen met de procesbeheerder gekeken worden of er een andere respondent uitgenodigd dient te worden. Als er genoeg feedback geleverd is, dan is dat niet noodzakelijk is.

De deelnemer kan altijd het rapport uitdraaien, maar als een groep niet voldoende response heeft om de anonimiteit te waarborgen zal deze feedback niet in het rapport meegenomen worden. Hiervoor laat het systeem ook meldingen aan de gebruiker zien.

Een procesbeheerder kan desgewenst een respondent die feedback heeft gegeven in een andere categorie plaatsen, dit kan de deelnemer niet zelf.