Duurzame inzetbaarheid scan

Maak duurzame inzetbaarheid meetbaar

  • Optimum tussen snelheid en diepgang
  • Spoort direct aan tot actie
  • Kan bij herhaling worden ingevuld
  • Integreerbaar met eigen portal
Duurzame Inzetbaarheid is een belangrijk onderwerp. Met de DI-scan krijgt iedere medewerker de instrumenten die voor zijn of haar situatie zinvol zijn. De DI-scan geeft in 5 minuten inzicht in hoe het nu met jouw medewerkers gaat en waar verbeteringen liggen. Een korte geconcentreerde scan verlaagt de drempel voor de gebruiker. 

Met HRorganizer is het mogelijk op de DI-scan helemaal te integreren in jouw portal. Zo link je de ingevulde resultaten aan oplossingen binnen jouw eigen organisatie.

DI Scan

Duurzame inzetbaarheid thema's

De DI-scan geeft inzicht in verschillende duurzame inzetbaarheid thema's. Zo kan er gekozen worden tussen bijvoorbeeld vier onderwerpen van duurzame inzetbaarheid. Elk met een aantal korte vragen met betrekking tot het desbetreffende thema. Heeft jouw organisatie andere thema's m.b.t. duurzame inzetbaarheid? Dit is geen probleem, we passen de DI-scan aan op jouw wensen.

Duurzame inzetbaarheid themas

Duurzame inzetbaarheid vragen

Weet wat er speelt bij jouw werknemers. Maak gebruik van de standaard vragen of gebruik custom vragenlijsten per categorie. Door de vragen krijg je een beeld hoe jouw werknemer zich voelt in de huidige functie. Als alle vragen zijn ingevuld ziet de gebruiker vervolg acties om punten die opvolging nodig hebben op te pakken.

Duurzame inzetbaarheid voorbeeld vraag (2)

In het rapport krijgt de deelnemer een overzicht te zien hoe de vragen zijn beantwoord en welke vervolgstappen kunnen worden genomen. Deze acties kunnen worden gelinkt aan de online omgeving van jouw organisatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een webinar of een loopbaanadvies gesprek.

Resultaten DI Scan


Koppeling DI-scan aan duurzame inzetbaarheid maatregelen

Met de DI-scan koppel je gemakkelijk maatregelen aan de uitkomst van de scan. Doordat de DI-scan helemaal geïntegreerd kan worden met het portal van jouw organisatie, kan er in het rapport gelinkt worden naar de opvolging voor de gebruiker.

Voorbeelden maatregelen duurzame inzetbaarheid:

Hoge score op de stelling Maatregel
Ik voel mij niet betrokken bij mijn collega's Volg onze webinar 'samenwerken'.
Ik heb niet de mogelijkheden om mijn talenten en vaardigheden in mijn huidige functie te ontwikkelen. Vraag een gesprek aan met een loopbaanadviseur.
Ik ervaar emotionele uitputting. Vraag een gesprek aan met een stressmanager.

Heeft jouw organisatie nog geen maatregelen voor duurzame inzetbaarheid? Kijk dan hier voor een uitgebreide lijst met ideeën om de gezondheid, welzijn en duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren.

Blijf meten met de Navigator

Benieuwd of jouw organisatie op de goede weg is qua duurzame inzetbaarheid? Dit kan met de Navigator. Daarnaast is de navigator inzetbaar voor MTO en als exit tool, op die manier kun je specifieke organisatiedoelen meten en daar de juiste maatregelen op organisatieniveau op nemen. De Navigator is een flexibele survey-tool waarmee je de performance van medewerkers én van organisatie-doelstellingen meet. 

  • Stel eenvoudig en snel maatwerk vragenlijsten of maak gebruik van onze voorbeeldvragen.
  • Zet de vragenlijst uit onder de gewenste respondenten.
  • Krijg in één oogopslag inzicht in de resultaten en definieer verbeterpunten.
  • Zet de Navigator periodiek in om de voortgang te blijven meten. 

Duurzame inzetbaarheid geheel op maat

We horen graag hoe we de DI-scan kunnen implementeren met jouw onlineportal. Je kan kiezen voor de standaard uitvoering van de DI-scan of wij maken hem helemaal op maat aan jouw wensen en eisen, geheel in de huisstijl van jouw organisatie.

Daarnaast kan jouw organisatie gebruik maken van onze navigator en een digitale kluis voor veilige opslag van persoonlijke rapportages.

Voorbeeld maatwerk
Benieuwd hoe een DI-scan eruitziet? Bekijk onze klantcase voor FLOW. Waar wij een DI-scan op maat hebben gemaakt, helemaal geïntegreerd met het FLOW-webportal.

251 (7)

Vraag een kosteloos en vrijblijvend gesprek aan