Ben jij al klaar voor de demo? Gebruik deze 6 tips voor een optimaal demonstratie- en evaluatieproces.

Nogmaals hartelijk dank voor je interesse in ons platform. We vinden het leuk deze demo aan jou te geven. Een goede voorbereiding maakt de demo voor jou nog waardevoller. Wij delen daarom graag een paar tips om na de demo tot een juiste beslissing te komen.

1. Identificeer en prioriteer wensen.

Het is belangrijk om jouw wensen en vereisten vooraf te inventariseren. Wat wil je bereiken? Welke problemen wil je oplossen? Wat zijn de belangrijkste functies? Hiermee kunnen wij jou gericht informeren.

2. Stel een agenda op.

Agenda’s maken vergaderingen productiever. Welke onderwerpen wil je bespreken? Welke doelstellingen wil je met de demo bereiken? Zo kunnen wij ervoorzorgen dat je alle gewenste informatie binnen de beschikbare tijd krijgt.

3. Maak een vergelijkingsschema.

Met een vergelijkingsschema, ook wel demoscript genoemd, kan je een eerlijke vergelijking tussen de verschillende aanbieders maken. Als je dit schema met ons deelt, kunnen we ons daarop voorbereiden.

4. Nodig de juiste mensen uit (en informeer ons hierover)

Een goed gekozen gezelschap vermijdt voor jou onnodige rapportage. Het geeft betrokkenen ook dezelfde informatiekwaliteit. Als wij weten wie je graag laat deelnemen, kunnen we ons daarop voorbereiden. Dan kunnen opkomende vragen direct beantwoord worden.

5. Scoor op vooraf vastgestelde criteria.

De wensenlijst is een goede basis voor het opstellen van beoordelingscriteria. Beoordeel hiermee in welke mate ons platform aan je wensen voldoet. Een algemene scorekaart is een makkelijk hulpmiddel om dit bij te houden.

6. Overleg intern ter evaluatie en discussie

Evalueer aan de hand van de wensenlijst en scorekaart met iedereen die betrokken is geweest bij het onderzoek en neem een besluit over het best passende platform.

Conclusie! We hopen dat deze tips helpen. Een goed demonstratie- en evaluatieproces leidt jullie naar het best passende assessment platform.

Wil jij weten hoe je assessment software het beste kunt evalueren? Raadpleeg dan onze checklist “Checklist assessment software – Hoe beoordeel je recruitment en assessment software?”.