Selecteren op integriteit; hoe integer is dat?

Overschrijdingen van integer gedrag bestaan in alle soorten en maten. Seksistisch gedrag kan bijvoorbeeld op unanieme sterke afwijzing rekenen. Maar tijdens werktijd op het kopieerapparaat mapjes voor leden van de voetbalclub maken, wordt al veel wisselender en ambivalent gezien. Vertrouwelijke informatie naar buiten brengen wordt door de een als ‘lekken’ beschouwd, de ander ziet de dader als klokkenluider die beschermd moet worden.

Lees meer

Duurzaam thuiswerken

Hoe blijf je op de hoogte van alle medewerkers wanneer het grootste deel vanuit huis werkt? Hoe zorg je ervoor dat de duurzame inzetbaarheid van het personeel niet lijdt onder de Corona-maatregelen? In deze blog geven wij wat tips voor duurzaam thuiswerken.

Lees meer

Online selecteren, kun je leren!

Nederland zit in intelligente lockdown. Mensen met zogenoemde vitale beroepen werken de klok rond en anderen werken massaal thuis. Maar hoe kom je aan nieuwe medewerkers als sollicitatiegesprekken niet door kunnen gaan en assessments niet face-to-face afgenomen kunnen worden? 

Lees meer

Een goed selectiegesprek en een lage score op het assessment; Aannemen of niet aannemen?

Het komt vaak voor; een sollicitant maakt een hele goede indruk in de gesprekken, maar helaas zijn de resultaten van het assessment niet goed. De druk om iemand aan te nemen is groot, want de vacature staat al een poos open en het werk stapelt zich op.

Wat wij vaak zien (en horen), is dat de resultaten van het online assessment dan gerelativeerd of zelfs ter discussie gesteld worden. Dit zien we vooral bij de leidinggevende van de vacante positie, die vervolgens ook de recruiter onder druk zet. De ‘goede’ antwoorden en sterke punten van de kandidaat worden nog eens herhaald. Soms wordt er nog eens een situatie bij gehaald dat de selectietool ‘er naast’ zat. Dus, aannemen maar! En vergeet die online assessments. Daar willen wij graag wat over schrijven.

Lees meer

De waarde van selecteren

Schaarste veroorzaakt concessies

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor de recruiter. Sollicitanten zijn schaars en stellen
steeds hogere eisen aan de toekomstige werkgever. Door de krappe arbeidsmarkt valt er vaak weinig te kiezen. Management voert de druk op recruitment op om de vacatures zo snel mogelijk te vervullen.

Lees meer

Duurzame inzetbaarheid: dit levert het op

Ook in 2020 blijft ‘duurzame inzetbaarheid’ een zogenaamde hr-trend of hr-ontwikkeling. Misschien heb je het even een tijdje aan de kant geschoven, omdat je niet precies wist hoe je het moest aanpakken. Na het lezen van deze blog hopen we dat je de eerste stap zet naar het implementeren van een beleid voor duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie. Hoe eerder je begint met duurzame inzetbaarheid, hoe meer resultaat je eruit haalt.

Lees meer

Interviewrapport nieuwe stijl

In maart wordt ons nieuwe interviewrapport gereleased. Het rapport zal dan naast de huidige versie in het systeem beschikbaar komen. Met trots geef ik hier een inkijkje.

Lees meer

Medewerkerstevredenheid verhogen

Steeds meer organisaties beseffen hoe belangrijk hun werknemers zijn. Er worden daarom meer en meer medewerkerstevredenheidsonderzoeken (MTO's) uitgevoerd. Maar met meten alleen ben je er nog niet, de vervolgstap, het verhogen van de medewerkerstevredenheid, is nog belangrijker.

Lees meer

Wat is 360˚ feedback nou precies?

Een nieuw jaar zorgt bij veel mensen voor goede voornemens, ook op de werkvloer. Een van de onderwerpen die dan al gauw naar voren komt, is persoonlijke ontwikkeling. Je wil natuurlijk dat je personeel zichzelf blijft ontwikkelen en dat medewerkers optimaal presteren. Er zijn inmiddels erg veel tools die kunnen bijdragen aan en meebewegen met het ontwikkelingsproces van medewerkers en organisaties. Een voorbeeld daarvan is de 360˚ feedback methode. Sta jij open voor het efficiënter ontwikkelen van jouw personeel? Lees dan gauw verder.

Lees meer

Kies je voor kennis of ervaring?

Beste HR-professionals en recruiters van Nederland, 

Wat vinden jullie belangrijker? Iemands werkervaring of de score op een cognitieve test?
Voordat je verder leest, wil ik je vragen een keuze te maken; de kandidaat met werkervaring of de kandidaat met een hoge score op de test.

Lees meer

Blogs in je mailbox?

Recente blogs