4 Trends in Assessment & Development Systemen

We doen onze assessments steeds vaker thuis, online. Minder stress, minder 'witte jassen'-gevoel, maar net zo serieus. Maarten werd geinterviewd door Intermediair met de vraag welke trends hij ziet. 

Lees het volledige artikel op Intermediair.nl

1. Zelf doen vóórdat je solliciteert

In de toekomst zouden werkenden zelf assessments kunnen doen en die data samen met hun cv beveiligd online kunnen opslaan.

Ze kunnen dan tegen een potentiële werkgever zeggen: “Ik geef je 24 uur toegang tot mijn data om te kijken of er een match is tussen wat jij zoekt en wat ik te bieden heb.”

Zo ver is het nog niet, maar het kan best die kant op gaan.2. Thuis & Online

In de jaren 20 van de vorige eeuw duurde zo'n “psychotechnisch onderzoek” wel een week en werd je geobserveerd door psychologen.

Tegenwoordig is dat dan weer het nadeel van thuis assessments maken, dat kandidaten soms iets te laid back zijn. Ze doen het misschien op vrijdagavond, na een goede maaltijd en wat wijn. Dát levert natuurlijk geen goede resultaten op.

We ondervangen dit door mensen te laten ondertekenen dat ze er goed uitgerust aan beginnen, met een goed werkende computer, zonder afleiding.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat mensen bij elk onderdeel van het assessment direct zélf kunnen beslissen om een onderdeel opnieuw te doen om hun beste prestatie te kunnen neerzetten.’


3. Sneller door de molen

Vroeger werd een assessment meer aan het eind van een sollicitatieprocedure gehouden, nu zit het veel verder naar voren.

Sollicitanten hebben vaak meerdere ijzers in het vuur. Als je werving- en selectieproces als bedrijf niet snel genoeg is, worden ze weggekaapt door de concurrent.

Met een online assessment ben je sneller.4. Gamification

Gamification is al dertig jaar een toverwoord. Het kán en mensen willen ook spelen, maar de naadloze integratie is er nog niet.

Bovendien is een game bouwen relatief duur in relatie tot het relatief beperkte toepassingsgebied.

Een setje goede gestandaardiseerde tests en een vragenlijst zijn in een kosten-batenanalyse nog steeds onverslaanbaar als selectiemiddel.

Misschien kan dat resultaat met games ook bereikt worden, ooit …

Recent Articles

Gratis trial! Wat houdt dat nou in?

Op onze website zie je verschillende knoppen met 'Trial aanvragen' of 'Gratis trial', maar wat...

Waarom duurzame inzetbaarheid? Dit levert het op.

Ook in 2020 blijft ‘duurzame inzetbaarheid’ een zogenaamde hr-trend of hr-ontwikkeling. Misschien...

Wat is arbeidsmobiliteit?

Arbeidsmobiliteit is belangrijk voor werknemers, werkgevers en organisaties. Zeker nu de eisen,...