Fit for the job? Dat kan met duurzame inzetbaarheid

Waarom is het zo logisch dat een fabriek een onderhoudsplan heeft voor haar machinepark en een mensenbedrijf niet voor haar mensen? Elke maand worden filters schoongemaakt, aandrijfriemen vervangen en lagers gesmeerd, maar onze mensen laten we lekker vastroesten? Hoeveel procent van de medewerkers zou al 10 jaar niets meer aan zijn persoonlijke ontwikkeling hebben gedaan? En hoeveel medewerkers weten dat ze met hun huidige leefstijl, arbeidsomstandigheden of met hun huidige kennis de finish echt niet halen.  Tijd voor een impuls die medewerkers stimuleert om hen op vele vlakken ‘fit for the job’ houdt.

Lees meer

Duurzaam personeelsbeleid is geen luxe ideaal, maar een stap vooruit!

cradle-to-cradle

Duurzaamheid is een begrip dat breed ingang in het maatschappelijke werkveld heeft gevonden. Duurzame energie, productie en consumptie staan op de agenda van de politiek, elke ondernemer en vele consumenten. Iedereen beseft inmiddels dat goederen die je inkoopt en daarna weggooit een verlies betekenen.

De consument wordt steeds bewuster gemaakt van het feit dat te veel kopen duur is. Waarom? Omdat met gekochte goederen die ongebruikt blijven opslag en uiteindelijk afvoer van afval gemoeid is. Dit kost tijd en geld.

Lees meer

Blogs in je mailbox?

Recente blogs