Online selecteren, kun je leren!

Nederland zit in intelligente lockdown. Mensen met zogenoemde vitale beroepen werken de klok rond en anderen werken massaal thuis. Maar hoe kom je aan nieuwe medewerkers als sollicitatiegesprekken niet door kunnen gaan en assessments niet face-to-face afgenomen kunnen worden? 

Een sollicitatieprocedure is voor ieder bedrijf vaak net iets anders, maar het komt altijd op hetzelfde neer: je probeert een inschatting te maken of iemand binnen het bedrijf en de functie past. Idealiter gebeurt dit in meerdere stappen, bijvoorbeeld een telefoongesprek, een assessment en een persoonlijk gesprek. Aangezien deze contactmomenten nu allemaal digitaal moeten verlopen, is dat voor sommige bedrijven heel erg schakelen. 

Thuis werkenHet solliciteren op afstand hoeft echter helemaal geen probleem te zijn. Telefoongesprekken kunnen nog steeds gevoerd worden, assessments kunnen online afgenomen worden en persoonlijke gesprekken kunnen virtueel plaatsvinden. 

 

Online inzichten dankzij online assessments

Telefoongesprekken en video calls worden al massaal ingezet, maar online assessments kunnen nog wat extra inzichten bieden in het sollicitatieproces. Door gebruik te maken van een online assessment vergroot je de kans op het aannemen van een geschikte kandidaat (zie onze eerdere blog: Kies je voor kennis of ervaring?). De software van HRorganizer genereert automatisch een online assessment op maat, bestaande uit verschillende tests en vragenlijsten. De assessment-onderdelen zijn bondig en meten zo snel en accuraat mogelijk de kwaliteiten van een kandidaat. De assessments zijn geschikt voor ieder apparaat en kunnen daarom altijd en overal gemaakt worden. In deze intelligente lockdown kan dus toch iedereen gewoon vanuit huis een assessment maken. Onze assessments meten onder andere persoonlijkheidskenmerken, drijfveren, capaciteiten en specifieke vaardigheden, zoals taalbeheersing en reactiesnelheid. 

Als kandidaten het assessment hebben afgerond, kun jij de resultaten bekijken. Download het uitgebreide rapport en selecteer kandidaten op basis van objectieve data. Zo kan jouw selectieprocedure gewoon doorgaan!

Ben je benieuwd naar onze online assessments? Vraag dan nu een trial aan en probeer onze software 30 dagen gratis uit. Je kunt vandaag nog aan de slag!

Wil je eerst meer informatie? Klik dan hier of neem contact op met ons.

Recent Articles

De cirkel is rond

Zo aan 't eind van het jaar hoor je nog wel eens mensen reflecteren op de gebeurtenissen van het...

Hoe gebruik je het interviewrapport?

Wij refereren regelmatig naar het interviewrapport. Sommige klanten werken er al mee, maar andere...

Wat is agile werken?

In 2001 werd door 17 softwareontwikkelaars het ‘agile manifest’ opgesteld. De aanleiding hiervan...