Motivatie + talenten = gouden combinatie!

Het is vanzelfsprekend dat je als HR-professional streeft naar tevreden medewerkers en positieve feedback uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO). Jij weet dat een baan in jullie organisatie de perfecte match is voor jouw medewerkers, of toch niet

Focus op persoonlijke eigenschappen en motieven van medewerkers
In vergelijking met tevreden medewerkers, vertrekken ontevreden medewerkers logischerwijs een stuk sneller. Er zijn tal van redenen die uiteindelijk kunnen leiden tot het vertrek van een medewerker. Aan de hand van de ijsberg van McClelland kunnen we hier een mogelijke verklaring voor geven. McClelland bedacht een motivatietheorie met het zogenaamd ijsbergmodel, waarmee organisaties de motivaties van medewerkers beter kunnen begrijpen. Alles wat zich boven het wateroppervlak afspeelt, is zichtbaar (wat je doet) en alles wat zich onder water afspeelt, is onzichtbaar (wat je denkt en wat je wil). Door juist te focussen op de onzichtbare factoren, zoals persoonlijke eigenschappen en motieven, verklein je de kans op ontevreden medewerkers. Je wil immers dat de getalenteerde medewerkers (tevreden) blijven. 

IJsberg

Verbeter de tevredenheid van jouw medewerkers!
Jij wil toch ook dat jouw medewerkers blij zijn dat het weer maandag is? Lees meer over het monitoren en verbeteren van de medewerkerstevredenheid in jouw organisatie, met behulp van onze flexibele tool (de Navigator).

 


Het begint bij de selectie
Het aantrekken en aannemen van toekomstbestendige medewerkers begint al bij de werving en selectie. Helaas worden veel belangrijke factoren vaak niet meegenomen in de uiteindelijke beslissing. Nieuwe medewerkers zouden niet alleen toekomstbestendig moeten zijn, maar ook bevlogen. Je kunt de voorspellende waarde van een kandidaat bijvoorbeeld versterken door minder naar de zichtbare factoren te kijken, zoals kennis en vaardigheden, en meer naar de onzichtbare factoren. Kijk dus ook naar de persoonlijke eigenschappen en motivatie van kandidaten en medewerkers. Zoals McClelland al stelde: kijk naar wat er zich onder de ijsberg bevindt.

Bij HRorganizer maken wij gebruik van “motivalenten”. Dit is de combinatie van motivatie en talenten. Met behulp van onze i-Talent Scan kun je toetsen waar jouw medewerker energie van krijgt, waar hij goed in is en wat anderen vinden dat hij goed kan. Hiermee zorg je voor toekomstbestendige én tevreden medewerkers. Zo heb je de juiste persoon op de juiste plek.

Inzicht krijgen in de motivalenten van jouw medewerkers? 
Voorkom dat talenten jouw organisatie verlaten door ontevredenheid. Met de i-Talent Scan van HRorganizer licht je talenten uit en leg je de focus op de rollen en competenties waar jouw medewerkers energie van krijgen. Zo doet iedereen wat hij leuk vindt en waar hij goed in is. 

Recent Articles

Productiviteit verhogen in je organisatie

Herken je dat? Je bent op zoek naar manieren om de productiviteit binnen de organisatie te...

Medewerkerstevredenheid verhogen

De tevredenheid van medewerkers staat bij veel organisaties bovenaan de prioriteiten. In deze blog...

Wat is bevlogenheid precies?

Wanneer een werknemer bevlogen is doet hij zijn werk gemotiveerd en met veel initiatief. Deze...