Motivatie en Talent; kunnen we iets leren van vrijwilligers?

Mijn hele leven heb ik gewerkt in profit organisaties. En inmiddels ben ik mede-eigenaar van enkele Maarten_Hackexemplaren hiervan. In de zomer van 2013 gebeurde echter het volgende: ik kocht een van de bekendste kroegen in Wageningen: Loburg. Dat was een bruine kroeg plus aanpalende feestzaal.

Na 2 maanden verbouwing was het een nieuwe bruine kroeg plus professioneel poppodium annex moderne feestruimte. So far so good.

Parallel hieraan had ik LoburgLive verzonnen: het merk en ‘de facilitator’  achter de live optredens die zouden moeten gaan plaatsvinden op het podium. Toen we de overname deden was er maandelijks een bluesjam. Nu, nauwelijks een half jaar later, zijn er programmeringen voor blues, rock, jazz en funk. Elke muzieksoort wordt gevoed door enkele mensen die enthousiast bezig zijn met hun eigen stroming: rockers regelen rockbands, een jazz muzikant regelt de jazz artiesten et cetera. 

Hoe kon dit zo snel gaan? Veel sneller dan ik had durven dromen. Wat heb ik hiervan geleerd?

Natuurlijk is het antwoord voor de hand liggend: heel veel mensen zijn met muziek bezig of vinden het leuk er ‘iets’  in te doen, zolang ze het zelf erg leuk vinden en datgene wat ze proberen te doen succesvol genoeg is. En als dan letterlijk en figuurlijk een mooi podium wordt neergezet waarop ‘eindelijk’ vanuit een liefhebberij mooie dingen gedaan kunnen worden dan is de geest uit de fles.

Ikzelf hoef eigenlijk alleen maar te faciliteren, coördineren en (veel) communiceren. En waar gewenst professionaliseren.

In de meeste gevallen hebben organisaties niet iets te bieden wat de kern raakt van plezier en zingeving, zoals muziek dat wel doet. Dus moeten deze organisaties iets verzinnen om het werk gedaan te krijgen. Niemand meldt zich zomaar. En dus hakken we het werk in brokjes en hangen er een salaris aan. En, o ja, we willen wel graag weten of iemand het werk aankan en wellicht ook over wat langere periode leuk genoeg vindt om het te blijven doen. Talent en Motivatie dus. Is iemand Motivalent genoeg om blij en competent aan de slag te zijn?

Hmm. Moet ik eerlijk zijn? Heb ik inmiddels stiekem een voorkeur voor de organisatie waar een groot deel van het werk vrijwillig gebeurt? Omdat de mensen altijd vanzelf een stapje extra zetten? Verwachtingen steeds weer overtroffen worden? Ik weet het niet. Misschien ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ook in mijn profit organisaties de mensen gemotiveerd en getalenteerd zijn voor het werk wat ze doen. Maar da’s geen toeval.

Dat wens ik iedere werkgever toe!

Maarten Hack

Recent Articles

Motivatie + Talent = Motivalent

Probaat middel tegen collectieve psychose?

Afgelopen weekend werd ik geconfronteerd met vervelend...

Wilt u talent zichtbaar maken binnen uw organisatie?

Gratis extra workshop Motivalent op 15 mei in Wageningen.

HRorganizer heeft sinds kort een nieuwe...

Wat is job crafting?

Iedereen wil met veel plezier en energie naar het werk gaan. Maar het komt helaas ook voor dat een...