Millennials willen zich in werk vooral kunnen blijven ontwikkelen

Deze week is een onderzoek met opvallende resultaten over de behoeften van millennials op het gebied van hun carrière gepresenteerd. Doen wat je leuk vindt, maar vooral ook waar je goed in bent, dat is hoe de millennial aankijkt tegen carrière maken, volgens het onderzoek van Monsterboard.

Groei en je voortdurend kunnen ontwikkelen, is dus een hele belangrijke trigger voor deze groep werknemers geboren na 1982. Wil je als werknemer de millennial aan jouw bedrijf binden, dan is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat hij zich kan blijven ontwikkelen. 23% van de respondenten geeft zelfs aan te willen werken aan ontwikkeling door vaak van baan te wisselen. De stap om van werkgever te wisselen is voor hen niet lastig; millennials kiezen gemakkelijk en zonder remmingen voor doorgroeimogelijkheden bij een andere organisatie.

De verwachting is dat in 2020 de helft van de beroepsbevolking uit millennials bestaat en vanaf 2025 zelfs meer dan 75% van alle banen vervullen.

Belang van ontwikkeling medewerkers

Het ontwikkelen van medewerkers is niet alleen belangrijk om de millennials aan jouw bedrijf te binden. Je medewerkers zijn immers jouw meest kostbare bezit, zij zijn verantwoordelijk voor het imago van de organisatie en de klanttevredenheid.

Een artikel in de Harvard Business Review gaf onlangs aan wat succesfactoren zijn van de marktleiders op dit moment. Effective Brands werkte voor deze studie samen met o.a. the Association of National Advertisers, Forbes en Adobe. Eén van de factoren die bepalen waarom organisaties succesvol zijn, is het ontwikkelen van de medewerkers.

Misschien ken je de bekende uitspraak uit de strip hiernaast wel. Het typeert goed hoe er vaak gedacht wordt over het trainen en ontwikkelen van je medewerkers, maar illustreert ook het belang ervan.

Bij organisaties die voorop lopen in de markt krijgen medewerkers minimaal twee dagen per jaar een training van externe experts. Daarnaast volgen zij vaak gedurende het jaar meerdere trainingen online, bijvoorbeeld door webinars.

Voortdurende ontwikkeling toepassen in jouw organisatie?

Naast de trainingen en cursussen die je jouw medewerkers kunt bieden, is zelfsturing ook interessant. Dit past bovendien precies bij de behoeften van de millennials.

HRorganizer heeft een app ontwikkeld om zelfsturing voor medewerkers en ZZP-ers te faciliteren.

Nieuwsgierig? Bekijk ons filmpje over zelfsturing in werken en leren.

Wil je graag eens met ons doorpraten over de ontwikkeling van medewerkers en welke rol zelfsturing hierin heeft? Neem gerust contact met ons op door op onderstaande button te klikken.

Subscribe

"*" geeft vereiste velden aan

Recommended Posts

Recent Articles

blog hro competentiemanagement

Welke skills zijn er nodig voor bepaalde functies? En welke heb je al in huis? Welke competenties moeten er nog...

blog hro assessment tools voor recruiters

De drie vragen ‘Waarom, Wanneer, Welke’ zijn eigenlijk voor iedere beslissing een belangrijk onderwerp. We hebben inmiddels alweer zo’n 20...

blog 6 manieren om je retentiebeleid te verbeteren

Kosten van een vertrekkende medewerker zijn nog nooit zo hoog geweest. Hoelang blijven jouw medewerker gemiddeld in dienst? In de...

Waar en naar wie mogen we het sturen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Door op 'Prijsoverzicht aanvragen' te klikken, ontvang je per e-mail het prijsoverzicht en mogelijk andere voor jou relevante informatie.

Jouw gegevens zijn veilig.