Maakt evolutionistische informatica assessments overbodig?

evolutie_blog_RobertoDe evolutietheorie van de belangrijkste grondleggers Charles Darwin (1809-1882) en Alfred Russel Wallace (1823-1913) is volgens velen de natuurwetenschappelijke verklaring voor de evolutie van het leven en voor de verscheidenheid aan soorten op Aarde. Het beschrijft het proces waarbij erfelijke eigenschappen binnen een populatie van organismen veranderen in de loop van de generaties als gevolg van genetische variatie, voortplanting en natuurlijke selectie.

Maar is de volgende evolutie wel een logisch vervolg op deze natuurlijke ontwikkeling? Of gaan computers zich ontwikkelen tot vriendelijke metgezellen van de mens? Of zijn dat veel te hoge en on-Bijbels verwachtingen?

Want ik neem aan dat u het met mij eens bent als we zeggen “de huidige computerevolutie is inmiddels niet meer weg te denken”. Maar hoe ver gaat deze evolutie? Zullen computers zich echt zelf kunnen ontwikkelen? Gaan zij cruciale menselijke functies overnemen? Of zelfs de mens op aarde vervangen?

Met andere woorden: Is er aanleiding om te geloven in een evolutionistische informatica? Want, de eerste sociale robot voor menselijke interactie laat niet lang meer op zich wachten. De robot die emoties simuleert en deze op basis van menselijke signalen bij ons zal herkennen.

Want ook al ziet een robot er tegenwoordig wel bedrieglijk echt uit, het blijft uiteindelijk toch niets meer dan een hoopje metaal, rubber en draadjes? Of is dat vanuit evolutionistisch oogpunt nog maar een klein verschil met een ”hoopje DNA”?

Maar als we nu al beginnen deze robots te omarmen als metgezel in ons leven, is dat dan niet het begin van de grootste stap in de hedendaagse evolutietheorie? Want we hebben immers de technologische mogelijkheden om nanotechnologie, synbiologie en kunstmatige intelligentie bij elkaar te laten komen? En is dat dan de echte bedreiging voor het voortbestaan van de mensheid?

Voorlopig houd ik het bij het aannemen van nieuwe medewerkers nog even bij mijn persoonlijke waarnemingen en de bekende testresultaten.

Roberto Palland is directeur van Advance Groep en Business Partner van HRorganizerRoberto_Palland_-_RB

Recent Articles

7+1 gemaakte denkfouten bij het selecteren van personeel.

Als manager ben je verantwoordelijk voor de opstelling van je team. Daar hoort ook de selectie van...

Ben jij in shape voor Kerstmis?

De kerst is een waanzinnig drukke periode met veel activiteiten: cadeau's kopen, feestjes plannen,...

Waarom duurzame inzetbaarheid? Dit levert het op.

Ook in 2020 blijft ‘duurzame inzetbaarheid’ een zogenaamde hr-trend of hr-ontwikkeling. Misschien...