Leiderschap en Topsport in Sotsji

images

Het is alweer even geleden. Maar wat hebben we als Nederland fantastisch gepresteerd op de laatste Winterspelen in Sotsji. Met maar liefst 24 medailles een resultaat wat we tot nu toe, by far, nog nooit hebben gehaald. En natuurlijk zeggen de kniesoren onder ons, dat het een veredeld Nederlands kampioenschap schaatsen was. Maar daarmee doen we onszelf vreselijk tekort! De verreden tijden tonen aan dat we het gewoon fantastisch gedaan hebben. Maar wat is nu het geheim achter dit teamsucces en wat kunnen we er met zijn allen van leren?

Afgelopen jaar heb ik de gelegenheid gehad om onderzoek te doen naar het topsportklimaat in Nederland en met mensen in de topsport te praten. Om een lang verhaal kort te maken was de eindconclusie dat, indien we als Nederland verder willen groeien op de internationale topsportladder,  (lees meer prijzen willen pakken) de kwaliteit van de organisatie rondom de topsport omhoog moet. Dat heeft te maken met het feit dat er ruimte voor verbetering is, er veel veranderingen op de topsport afkomen en dat organisaties in toenemende mate “agile” moeten zijn.

Dat betekent voor veel organisaties een behoorlijke cultuuromslag, waarbij de leiders het voortouw moeten nemen. Op het gebied van leiderschap was onze conclusie dat ook hier nog ruimte voor verbetering is. In de topsport wordt er juist extra veel van leiders gevraagd, vooral op het gebied van persoonlijk leiderschap. Daarbij kunnen we bijvoorbeeld denken aan omgaan met opportunisme vanuit supporters, de macht van het geld, de indringendheid van de pers en het altijd in het middelpunt van de belangstelling staan. Kortom de eindconclusie was dat een investering in het bestuurlijk kader en de directies op zijn plaats is.

Maar nu weer terug naar het succes bij het schaatsen. Ik durf wel te stellen dat het succes voor bijna 100% te danken is aan de professionele schaatsploegen. Die hebben samen een geweldig topsportklimaat gecreëerd, waarin ze elkaar alleen maar beter hebben gemaakt. Vooral door te kijken naar wat er nog beter en sneller kon. Deze ploegen waren dermate sterk dat ze ogenschijnlijk moeiteloos weerstand hebben kunnen bieden aan de bestuurlijke sores binnen de KNSB. Mijn waarneming is er dan wel eentje vanaf een afstand en ik besef dat de beste stuurlui aan wal staan. Maar je hoeft niet gestudeerd te hebben om te beseffen dat professionalisering en het meer ten dienste staan van de topsport hier aan de orde is.

De manier waarop de schaatsploegen elkaar beter hebben weten te maken en elkaar tot ongekende hoogte op hebben weten te stuwen, doet me denken aan het onderzoek van Marcus Buckingham wat gebaseerd is op positieve psychologie. De kern van zijn onderzoek: Organisaties en bedrijven besteden te veel tijd aan het oplossen van problemen. Zij zouden minstens net zoveel aandacht moeten besteden aan waarom dingen juist zo succesvol zijn verlopen? Probeer het onderliggende gedrag te achterhalen en kijk of je het kunt vermenigvuldigen! Het geeft een boost aan energie, creativiteit en nieuwe ideeën. En….hiermee los je indirect ook je problemen op. Zijn boek “First break all the rules” and “Now discover your strengths” is een aanrader voor organisaties en bedrijven!

Wat is volgens u het geheim achter het teamsucces in Sotsji? Deel het in de reactie.

 

Wilt u het talent in uw organisatie naar boven halen en ook gaan voor teamsucces? Lees ons e-book over talentmanagement.

 

René Bastiaansen is oprichter en eigenaar van “Change & Leadership Factory”. 

 

Recent Articles

Hoe gebruik je het interviewrapport?

Wij refereren regelmatig naar het interviewrapport. Sommige klanten werken er al mee, maar andere...

Waarom duurzame inzetbaarheid? Dit levert het op.

Ook in 2020 blijft ‘duurzame inzetbaarheid’ een zogenaamde hr-trend of hr-ontwikkeling. Misschien...

Het effect van leeftijd op de score van een assessment

De invloed van leeftijd op de score van cognitieve tests wekt soms sterke reacties op. Dit had tot...