HRorganizer make-over

Bezoekers op ons kantoor vragen geregeld aan me hoe het gaat. Dit is dan iets meer dan een beleefdheidsvraag. Ik krijg de indruk dat het vaak lastig is voor anderen om precies te begrijpen waar die IT-ers nou eigenlijk mee bezig zijn. En zo’n vraag is dan een voorzichtige poging om daar achter te komen. Als wij onder elkaar over techniek praten, dan blijkt daar voor een leek geen touw aan vast te knopen te zijn. Een aantal buzzwords zoals scrum en agile beginnen inmiddels buiten de IT kringen ook wel betekenis te krijgen, maar vaak nog op het niveau van een ‘bluff your way in ...’ boekje. En daar is ook helemaal niets mis mee, denk ik. 

Als ik antwoord probeer te geven op de vraag wat we aan het doen zijn dan begin ik als eerste met uit te leggen waar we zitten in ons proces om het hele HRorganizer systeem te vernieuwen. Vorig jaar zijn we begonnen met een enorme operatie waarbij we de vormgeving en de techniek willen moderniseren, en ook een aantal functies van het systeem willen verbeteren en aanvullen. Een externe vormgever heeft ons geassisteerd bij het ontwikkelen van een nieuwe gebruikers interface. En één van ons 3-en is vooral bezig om te bedenken hoe de bestaande functies moeten gaan werken in de nieuwe vormgeving. Met z’n drieën discussiëren we hier over en werken we naar de beste oplossing. Het is leuk om te merken hoe ik soms vast zit in een manier van denken om dat we dat al jaren zo doen en hoe een collega met alternatieven komt voor een bepaald probleem.

HRo-makeover

Als wij het met z’n drieën (min of meer) eens zijn, bekijken we het ontwerp met z’n allen. Hopelijk kunnen we er dan een klap op geven, maar soms worden we ook weer teruggestuurd naar de tekentafel. Ons doel is een systeem te maken waar nog minder uitleg voor nodig is om het te kunnen gebruiken, zonder gekkigheden, valkuilen, of afleiding. Ik denk dat we daar erg goed in slagen, maar uiteindelijk zullen jullie daar het beste over kunnen oordelen. Bij deze geef ik alvast een voorproefje in de vorm van deze schermafdruk van mijn computer.

Het is de bedoeling om onze gebruikers vanaf 1 september toegang te geven tot een beta versie van het nieuwe systeem zodat zij er alvast aan kunnen wennen. En op 1 januari 2015 zal het huidige systeem worden vervangen. Dat is voor ons nog een hele uitdaging want ondertussen willen we bestaande en nieuwe klanten ook bedienen. Hopelijk mogen we binnenkort een koppeling maken tussen HRorganizer en SuccesFactors, het recruitment systeem van SAP.

Volgende blogs van mij zullen gaan over de functies die we willen verbeteren en wat het moderniseren van de techniek nou precies behelst. Mocht je voor die tijd vragen hebben dan ben ik bereikbaar op jeroen.visscher@HRorganizer.com

Jeroen Visscher is IT manager en mede-eigenaar van HRorganizer.

Recent Articles

HRorganizer gebruikers event 26 juni 2014

HR verandert, uw rol verandert, HRorganizer verandert mee. 

HRorganizer.com en haar partner Advance

De veranderende rol van HR

Op 26 juni organiseren Advance Groep en HRorganizer een HR event met als thema: De veranderende rol...

Overstappen naar een innovatieve HR softwareleverancier?

Het is best lastig, je hebt als bedrijf voor een talent development systeem gekozen maar je bent...