Hoe gebruik je het interviewrapport?

Wij refereren regelmatig naar het interviewrapport. Sommige klanten werken er al mee, maar andere mensen hebben geen idee wat ze kunnen verwachten. In deze blog leggen wij je uit wat het interviewrapport is en hoe je het kunt gebruiken.

Interviewrapport-HRo

In het interviewrapport staan de resultaten van het assessment van een kandidaat weergegeven. Het rapport begint met assessmentinformatie, waarin de belangrijkste gegevens van het gemaakte assessment worden weergegeven. Daarna volgt het competentie-DNA; een compact overzicht van de gemeten competenties waarbij je direct inzicht krijgt in de talenten, ontwikkelpunten en valkuilen van de kandidaat. Er wordt ook per competentie een gedetailleerd overzicht gegeven. Daarbij geven we suggesties voor interviewvragen. Tot slot volgt een samenvatting van de resultaten. Kortom; het interviewrapport bevat alle informatie die jij als HR-professional of recruiter nodig hebt tijdens en voor het sollicitatiegesprek met jouw kandidaat.

Het interviewrapport is in het leven geroepen om het maximale uit jouw interviews te halen. Een gesprek is een waardevolle toevoeging aan het selectieproces. Zeker na een online assessment, want klopt het beeld dat je van de kandidaat hebt (op basis van het assessment) met wat de kandidaat in werkelijkheid laat zien? Om je hierbij te helpen, bieden wij suggesties aan met interviewvragen voor tijdens je gesprek. De interviewvragen beginnen altijd met een opwarmvraag. Dat is bedoeld om het gesprek op gang te krijgen. Daarna volgen er specifieke voorbeelden van situaties die betrekking hebben op de competenties die je hebt getoetst. Hiermee maak je gebruik van de SMART(Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden) manier van doorvragen.

Heb je nog vragen over (het gebruik van) het interviewrapport? Neem gerust contact op! Wij helpen je graag.

 

Recent Articles

Wat levert een assessment op? (business case)

Patrick van Loon: 'Wat is belangrijk voor de business? En voor HR-managers? Niet dat assessment een...

Wat is belangrijker? Kennis of ervaring?

Beste HR-professionals en recruiters van Nederland, Wat vinden jullie belangrijker? Iemands...

Wat is bevlogenheid precies?

Wanneer een werknemer bevlogen is doet hij zijn werk gemotiveerd en met veel initiatief. Deze...