De functiebibliotheek van HRorganizer

Het vinden van de juiste medewerker begint bij het maken van een goed functieprofiel. De eerste stap daartoe is om de competenties voor je functie in kaart te brengen. En dat is niet eenvoudig. Nu hebben we daar een unieke oplossing voor, de functiebibliotheek met de competentieprofielen voor zo’n 4.700 functies!

Wat is de functiebibliotheek?

De functiebibliotheek is een grote verzameling van functies met de bijbehorende rollen en competenties. Je kunt heel makkelijk, en op verschillende manieren, in deze bibliotheek jouw functie selecteren. Een profiel bestaat uit rollen en competenties die nodig zijn voor de functie. De competenties in het profiel vormen de basis om de beste kandidaten te selecteren.

Wat zijn de voordelen van de functiebibliotheek?

Maak een vliegende start bij het maken van je functieprofiel met de functiebibliotheek. Met de voorbeeldprofielen heb je direct een compleet beeld van de best passende competenties. Ziet de functie binnen jouw organisatie er iets anders uit? Pas dan gemakkelijk de competenties aan.

De voordelen in het kort:

  • veel tijdwinst
  • eenvoudig: direct de passende competenties
  • uitstekende basis voor eigen focus

 

Zo werkt de functiebibliotheek van HRorganizer

Stap 1: Functie kiezen

Zodra je toegang hebt tot ons platform, maak je een werkprofiel aan. Het is nog steeds mogelijk om met een leeg werkprofiel te starten. Maar nu kun je ook een functie kiezen.

functieprofiel verpleegkundige
Hiermee krijg je direct een voorbeeldprofiel met rollen en competenties. Je kan het profiel snel en simpel naar wens aanpassen.

De volgende stappen zijn ongewijzigd. Je maakt een nieuwe selectietest op basis van het werkprofiel.

Stap 2: Instellen van niveau

assessment programma praktijkverpleegkundige middencomplex
Stap 3: Het optimale assessment
Na het instellen van het niveau genereert het systeem automatisch het optimale assessment.assessment programma praktijkverpleegkundige

 

Wat als ik mijn functie niet kan vinden?

Er bestaat grote creativiteit in de naamgeving van functies. We hebben de meest gangbare benamingen gekozen. Het kan voorkomen dat je jouw functie niet direct kan vinden. Probeer dan met synoniemen of zoek de Engelse benaming.

Daarnaast kun je filteren op beroepsgroep of op rollen om gerichter te zoeken. Ook met een vergelijkbare functie kan je in ieder geval tot een bruikbaar voorbeeldprofiel komen.

 

Suggesties en feedback

Dit is de eerste versie van de functiebibliotheek. Graag horen we jullie ervaringen en ontvangen we feedback en suggesties. Bel ons (0317 465 460) of mail naar info@hrorganizer.com. Zo help je ons de volgende versie verder uit te breiden en te optimaliseren.

Subscribe

"*" geeft vereiste velden aan

Recommended Posts

Recent Articles

blog hro competentiemanagement

Welke skills zijn er nodig voor bepaalde functies? En welke heb je al in huis? Welke competenties moeten er nog...

blog hro assessment tools voor recruiters

De drie vragen ‘Waarom, Wanneer, Welke’ zijn eigenlijk voor iedere beslissing een belangrijk onderwerp. We hebben inmiddels alweer zo’n 20...

blog 6 manieren om je retentiebeleid te verbeteren

Kosten van een vertrekkende medewerker zijn nog nooit zo hoog geweest. Hoelang blijven jouw medewerker gemiddeld in dienst? In de...