Een middagje stoeien met talenten!

De linkedin verzoeken vullen mijn mailbox. Het was een mooie bijeenkomst donderdag 27 februari in Derk_BotheWageningen. In totaal waren 18 mensen van de partij en ze reageerden stuk voor stuk enthousiast.

Eerst was TPM aan de beurt en vervolgens IPM. Team Performance Motivalent zet je in als je de performance van je team wilt vergroten. Teams die productiever willen zijn, effectiever willen samenwerken, onderlinge feedback constructief willen stimuleren, zich positief willen ontwikkelen, meer plezier uit werk willen halen...Allemaal redenen om met elkaar in gesprek te gaan over de motivatoren en talenten in het team en hoe je die inzet voor het behalen van de beoogde doelen! Met behulp van de rapportage zijn we aan de slag gegaan met een bestaand team. 

Na met dit team te hebben ‘gestoeid’ waren de deelnemers zelf aan de beurt. De afgelopen weken heeft iedereen gelegenheid gekregen Individual Performance Motivalent te doen. Tijdens deze dag ontving iedereen de persoonlijke rapportage met bruikbare informatie over zichzelf. Naast de zelf gekozen motivatoren een duidelijk overzicht van de feedback van verschillende vrienden, collega’s en familieleden. In welke mate komen mijn motivatoren overeen met de talenten die anderen mij toedichten? Welke talenten wil en ga ik verder ontwikkelen? Hoe komt het dat mijn vrienden mij anders zien dan mijn collega’s? Hoe zet ik de rol die mijn ene collega zo herkent ook in bij mijn andere collega’s? Allemaal vragen die ontstonden bij het lezen van de persoonlijke rapportage. Het leverde veel stof tot nadenken en tevens genoeg handvatten om mee aan de slag te gaan.

‘Het was een topmiddag met vernieuwende instrumenten en zeer bruikbare resultaten’ en ‘veelbelovend’, waren twee van de vele enthousiaste reacties. 10 april doen we het weer. Al 20 aanmeldingen, heb ik begrepen. Het wordt druk! 

Interesse in deelname aan de workshop? Er zijn nog plaatsen voor de workshop van 10 april.Nieuwsgierig geworden? Lees het Individueel Performance Motivalent voorbeeld rapport.

Meer lezen over dit onderwerp?

Lees hier het blog van Maarten Hack: Wij weten wat talent is, toch?

Derk Bothe is eigenaar van LDNG en ontwikkelde in samenwerking met HRorganizer, Team Performance Motivalent dat beschikbaar is via het online expertsysteem van HRorganizer.

 

 

Recent Articles

Motivatie en Talent; kunnen we iets leren van vrijwilligers?

Mijn hele leven heb ik gewerkt in profit organisaties. En inmiddels ben ik mede-eigenaar van enkele

Motivatie + Talent = Motivalent

Probaat middel tegen collectieve psychose?

Afgelopen weekend werd ik geconfronteerd met vervelend...

De 3 pijlers van duurzame inzetbaarheid

De blogs over duurzame inzetbaarheid schieten als paddenstoelen uit de social media-grond. Aan mij...