Een krachtig recruitment programma zorgt voor dé beste kandidaten

recruitmentprogramma

Recruiter: in de volksmond is dat ook wel iemand die verantwoordelijk is voor het aantrekken, werven en selecteren van de juiste personen voor een bepaalde functie. Wat echter vaak wordt vergeten is dat een groot deel van het recruitmentproces ook bestaat uit het afwijzen van mensen. Het blijkt zelfs dat veel kandidaten (ten onrechte) worden afgewezen, omdat ze de verkeerde interviewvragen krijgen in een sollicitatiegesprek. Zonde, want dit soort taferelen kunnen makkelijk voorkomen worden door een krachtig recruitment programma. Met speciale recruitment tools wordt niet alleen het recruitmentproces geoptimaliseerd, maar blijven ook écht de juiste kandidaten over.  

Dé beste kandidaat

Veel recruiters worden tijdens het maken van een keuze beïnvloed door hun onderbuikgevoel óf omdat ze simpelweg niet de juiste vragen hebben gesteld aan de kandidaat. Hierdoor kan het voorkomen dat een recruiter mogelijk ten onrechte dé beste kandidaat voor de job afwijst. De échte vaardigheden, competenties en drijfveren van de kandidaat zijn namelijk niet genoeg naar voren gekomen. Het stellen van goede interviewvragen is een oplossing voor dit probleem. Maar hoe doe je dat nou?

Recruitment tools voor recruitmentproces

De start van een recruitmentproces is niet voor iedere organisatie hetzelfde. De een wil een kandidaat allereerst spreken, hetzij live, hetzij telefonisch om een gevoel te krijgen of de kandidaat past in de organisatie. De ander wil juist eerst een objectief beeld hebben van de kandidaat voordat de eerste indruk al een 'oordeel' heeft gevormd. De plaats in het recruitmentproces waarin de online recruitment tool ingezet wordt varieert hiermee.

Krachtige recruitment software die jouw recruitment eenvoudig maakt

Je kunt het natuurlijk zelf uitvogelen of je maakt gebruik van een recruitmentsysteem waarmee je direct de beste resultaten behaald. Met de online recruitment tool van HRorganizer wijs je niet meer zomaar de juiste kandidaat af. De recruitment software genereert namelijk automatisch een assessment bestaande uit verschillende capaciteitentests en vragenlijsten. Vragenlijsten die toegespitst zijn op de persoon die je voor je hebt. De testonderdelen meten snel en accuraat de kwaliteiten van de kandidaat. Bovendien is het assessment geschikt voor elk device en kan het overal gemaakt worden. Met ons recruitment programma meet jij onder andere de persoonlijkheidskenmerken, drijfveren van de kandidaat en capaciteiten.

De vertaling van de resultaten van het assessment naar het potentieel op de competenties van een specifieke functie geeft de recruiter direct inzicht in sterke en ontwikkelpunten van de kandidaat. Het recruitmentsysteem van HRorganizer genereert bij elke competentie aanvullende interviewvragen. Dit helpt de recruiter om efficiënt en objectief het interview af te nemen. Want zoals bekend vergroot een e-assessment in combinatie met een gestructureerd interview de quality of hire.

Recruitment tools van HRorganizer helpen jou op weg

Wil je ook dé beste kandidaat vinden? Stel dan de juiste interviewvragen, voortkomend  uit onze online recruitment tool. Wil je meer informatie over ons recruitmentsysteem of wat wij precies voor jou kunnen betekenen? Vraag een trial aan en maak kennis met onze recruitment software: [https://www.hrorganizer.com/trial

Deel dit blog: