Duurzaam thuiswerken

Hoe blijf je op de hoogte van alle medewerkers wanneer het grootste deel vanuit huis werkt? Hoe zorg je ervoor dat de duurzame inzetbaarheid van het personeel niet lijdt onder de Corona-maatregelen? In deze blog geven wij wat tips voor duurzaam thuiswerken.

Wat is duurzame inzetbaarheid ook alweer?

Duurzame inzetbaarheid is een beleidsvorm waarbij de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van medewerkers gemonitord wordt en waarbij actie ondernomen wordt wanneer er verbeteringen mogelijk zijn. Dit klinkt heel logisch, maar is soms toch lastig om te realiseren. Het gaat er eigenlijk om dat alle medewerkers met plezier hun leven lang kunnen blijven werken, duurzame inzetbaarheid helpt daarbij.

Thuis werken

Hoe blijf je op de hoogte?

Maar hoe kun je alle medewerkers blijven monitoren als ze vanuit huis werken door de huidige maatschappelijke situatie? Of je het nu hebt over de leraren in het onderwijs, bankmedewerkers of journalisten, de meeste van hen werken thuis. Een goede balans tussen werk en privé kan dan soms lastig zijn. Daarnaast maken veel mensen zich zorgen over hun gezondheid en is het heel anders om virtueel te vergaderen dan wanneer je met het team aan tafel zit. 

Verstuur een vragenlijst

Naast de digitale besprekingen en het chat- of mailcontact, kun je als HR-professional regelmatig een korte vragenlijst versturen naar alle medewerkers. Stel gerichte vragen over het thuiswerken en zorg voor genoeg antwoordruimte, zodat collega's kunnen vertellen hoe het met ze gaat en wat ze nodig hebben. 

Door bijvoorbeeld iedere week een korte vragenlijst (met 3 of 4 vragen) te versturen, kun je een beter beeld krijgen van het welzijn en de behoeftes van jouw collega's. Wanneer er opvallende punten naar voren komen in de resultaten van de vragenlijst, kun je uiteraard telefonisch contact opnemen met de medewerkers of een virtuele meeting inplannen om het bespreekbaar te maken. 

Juist nu veel mensen thuis werken is het van groot belang om op de hoogte te blijven van hun ontwikkeling, gezondheid en betrokkenheid. Hier kunnen concrete actiepunten uitkomen om het werken aangenamer of gemakkelijker te maken voor de medewerkers.

Wil je meer lezen over duurzame inzetbaarheid

Gratis brochure aanvragen

Deel dit blog: