Een assessment doen vanuit je luie stoel

We doen onze assessments, de beoordeling of we geschikt zijn voor een functie, steeds vaker thuis, online. Minder stress, minder 'wittejassengevoel', maar net zo serieus. Experts zien vijf trends.

Toen een grote IT-consultancyfirma op hun 'Werken bij'-pagina een online-assessment aanbood, liep het storm met mensen die hun analytisch vermogen weleens anoniem wilden testen. 'Zelf doen' is een trend, zegt Maarten Hack, directeur van testontwikkelaar cut-e Benelux en initiator van het assessment- en developmentsysteem HRorganizer.com. Er zijn vijf trends te signaleren.

1. Zelf doen voordat je solliciteert

'In de toekomst zouden werkenden zelf assessments kunnen doen en die data samen met hun cv beveiligd online kunnen opslaan', voorspelt Hack. 'Ze kunnen dan tegen een potentiële werkgever zeggen: ik geef je 24 uur toegang tot mijn data om te kijken of er een match is tussen wat jij zoekt en wat ik te bieden heb. Zo ver is het nog niet, maar het kan die kant op gaan.'

Lees het volledige artikel op Volkskrant.nl

Maar hoe creëer je nu de optimale testomstandigheden in een thuissituatie?

Kenhardt en HRorganizer ontwikkelden een aanpak waarbij een kandidaat elk onderdeel zo goed mogelijk kan voorbereiden en doorlopen. Lees alles over onze aanpak in het whitepaper Online testing@home.

Recent Articles

Wat levert een assessment op? (business case)

Patrick van Loon: 'Wat is belangrijk voor de business? En voor HR-managers? Niet dat assessment een...

Hoe eerlijk is een psychologisch assessment?

Voor de Arbeid & Organisatie wetenschap staat het nut van een hoogwaardige kwalitatieve...

Een goed selectiegesprek, maar een lage score op het assessment

Het komt vaak voor; een sollicitant maakt een hele goede indruk in de gesprekken, maar helaas zijn...