3 tips om assessment en gamificatie optimaal in te zetten

gamificatie in assessmentRecruiters worstelen steeds vaker met de vraag hoe ze gamificatie kunnen inzetten om zich bijvoorbeeld van concurrenten te onderscheiden, naamsbekendheid te creëren of om de juiste kandidaten aan te trekken. Maar het heeft weinig zin om een spel te introduceren en vervolgens te verwachten dat het jouw recruitment proces ‘leuker’ maakt, wanneer er een baan te vergeven valt. Het is dus van belang het juiste gegamificeerde assessment te introduceren. Een aantrekkelijke kandidaatsbeleving die jou tegelijkertijd helpt een eerlijke en objectieve selectiebeslissing te nemen.

Een goed gegamificeerd assessment is ook vanuit wetenschappelijk, psychometrisch oogpunt solide ontworpen en gevalideerd. Een dergelijk assessment biedt niet alleen een ‘aangename’ kandidaatservaring, het geeft ook specifieke inzichten over de capaciteiten van een kandidaat en in hoeverre deze kandidaat competent is om een bepaalde rol uit te voeren. Bovendien biedt het organisaties de mogenlijkheid om analyses te maken op basis waarvan betere beslissingen genomen kunnen worden i.r.t. het werven van toekomstig talent.

Waar moet je op letten? Drie tips voor het inzetten van een gegamificeerd assessment die helpen om op een nauwkeurige en kostenefficiënte manier de juiste kandidaat te vinden:

1. Kies voor maatwerk.
Je onderscheidt jezelf als organisatie niet wanneer je kiest voor een generiek spel. Kies daarom voor een langetermijnimpact, je wilt immers niet dat je concurrent hetzelfde spel inzet bij het aantrekken van de juiste kandidaten.

2. Weet wat je wilt.
Een gegamificeerd assessment kan voor verschillende doelen worden gebruikt; pre-selectie, werving of juist het selecteren van kandidaten. Wanneer je kandidaten wilt selecteren, wees dan specifiek over de vaardigheden en competenties die je zoekt en dus wilt meten.

3. Beperk jezelf niet.
Het is mogelijk dat bepaalde ‘zachte vaardigheden’, zoals bijvoorbeeld empathie moeilijk te meten zijn via een spel. Ga dus na of een gegamificeerd assessment wel de beste optie is. Gamificatie is niet de enige manier om kandidaten met de juiste vaardigheden en competenties te identificeren.

Lees het volledige blog en de andere 4 tips op: 

http://www.hrheadquarters.ie/seven-tips-combining-gamification-assessment/


cut-e is wereldwijd marktleider in het ontwikkelen en implementeren van innovatieve online tests en vragenlijsten voor werving, selectie en ontwikkeling, ook voor mobile devices. De tools van cut-e zijn volledig geïntegreerd in HRorganizer.com: HRorganizer cut-e inside.

Assessment specialist cut‑e en ontwikkelaar van psychometrische games Arctic Shores hebben een uniek partnership om  ’the next-generation gamified assessments’ te ontwikkelen.
Persbericht over samenwerking

Meer lezen over trends in online assessment?

{{cta(‘4aa8d277-0f48-4cc2-bdb2-0fde63cf3f03’)}} 

Lees ook andere blogs over dit onderwerp.
http://www.hrorganizer.com/nl/blog/10-assessment-trends-die-u-wilt-weten
http://www.hrorganizer.com/nl/blog/assessment-barometer-cut-e

Subscribe

"*" geeft vereiste velden aan

Recommended Posts

Recent Articles

blog hro competentiemanagement

Welke skills zijn er nodig voor bepaalde functies? En welke heb je al in huis? Welke competenties moeten er nog...

blog hro assessment tools voor recruiters

De drie vragen ‘Waarom, Wanneer, Welke’ zijn eigenlijk voor iedere beslissing een belangrijk onderwerp. We hebben inmiddels alweer zo’n 20...

blog 6 manieren om je retentiebeleid te verbeteren

Kosten van een vertrekkende medewerker zijn nog nooit zo hoog geweest. Hoelang blijven jouw medewerker gemiddeld in dienst? In de...