10 assessment trends die u wilt weten

10-assessment-trends-you-should-know-about.pngDe nieuwste studie van cut-e laat zien dat 52% van de organisaties wereldwijd online assessments gebruikt in het recruteren en ontwikkelen van medewerkers. Assessment staat niet stil en er zijn continu nieuwe ontwikkelingen. Iedereen die met talentontwikkeling te maken heeft, wil natuurlijk op de hoogte zijn van innovaties die helpen om effectiviteit te vergroten en gefundeerde beslissingen te nemen. Als voorproefje vindt u in deze blog drie trends, het complete document met 10 trends kunt u onderaan deze blog downloaden!

  1. Predictive analytics
  2. Candidate experience
  3. Pre-application assessment

1. Predictive analytics

Het onderzoek van cut-e laat zien dat HR, recruitment en iedereen die zich met talentontwikkeling bezighoudt, in toenemende mate assessments integreert met bijvoorbeeld recruitingdata. Het doel hiervan is om data te combineren en op andere manieren te analyseren en te interpreteren om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de markt. Sommige werkgevers koppelen hun selectiedata met gegevens over de werkprestatie en ontwikkelen op basis daarvan voorspellende modellen om daarmee op toekomstige uitdagingen voorbereid te zijn. Deze analyses helpen om aan te tonen wat het verband is tussen HR-inspanningen en de prestaties van de organisatie.

2. Candidate experience

In recruitment komt steeds vaker de kandidaat centraal te staan. Je kunt niet langer een kandidaat gewoon 'assessen' op een valide, eerlijke en passende manier. Recruiters moeten actief kandidaten binden tijdens het assessmentproces en ervoor zorgen een positieve indruk van de organisatie achter te laten.

3. Pre-application assessment

De studie van cut-e geeft ook een toename van het gebruik van 'pre-assessment' aan. Dit impliceert het informeren van potentiële kandidaten over hun rol en de organisatie voordat ze echt solliciteren door middel van een self-assessment. Vervolgens krijgt een kandidaat terugkoppeling over zijn mogelijkheden binnen die organisatie. 

Meer lezen over de andere 7 trends?

 

cut-e is wereldwijd marktleider in het ontwikkelen en implementeren van innovatieve online tests en vragenlijsten voor werving, selectie en ontwikkeling, ook voor mobile devices. De tools van cut-e zijn volledig geïntegreerd in HRorganizer.com: HRorganizer cut-e inside.

Interesse in dit onderwerp?
Lees ook:

 

Recent Articles

Alle problemen in organisaties worden veroorzaakt door de top

Openheid in directies is de enige oplossing.

‘Ik denk dat je gelijk hebt, maar eerlijk gezegd denk...

Hoe zorg je ervoor dat alle blokken passen?

Hoe zet je het talent van je medewerkers optimaal in?  Laatst was ik op visite bij mijn kleine...

Verschil talentmanagement en competentiemanagement

Wat is het verschil tussen talentmanagement en competentiemanagement?

Talentmanagement is een...